English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Skal vise hvor skapet skal stå i Trondheim!
Skrevet av Thomas Myren, 3. mai 2018, 22:17

Rosenborg gleder seg til å ta i mot Ranheim i det første lokaloppgjøret i serien på 23 år.

VS.


- Det blir spesielt. Det blir en interessant kamp. Jeg har sett litt på dem, og det er ikke uten grunn at de har tatt så mye poeng som det de har gjort. De er et bra samkjørt lag. Det blir sikkert en artig kamp! spår Anders Konradsen overfor rbkweb.no.

- For den nøytrale tilskuer er kampen blitt mer spennende enn forventet før sesongen siden at Ranheim har gjort det så bra hittil.

- Ja, det er klart. De kommer jo til Lerkendal med seriøse forhåpninger om å ta med seg noe. Og det er vi klare over. Vi skal forberede oss godt på det. Så skal vi slå Ranheim og vise hvor skapet skal stå i Trondheim!

Forrige seriemøte med Ranheim på øverste nivå var i norgesserien 1939/40, som ble avbrutt på grunn av den tyske okkupasjonen. Etter krigen har Rosenborg bare spilt fire byderbyer i toppdivisjonen - mot Strindheim i henholdsvis 1984 og 1995.

I norgesmesterskapet har Ranheim vært motstander ti ganger - seinest i den famøse kampen i 2014: Da ledet RBK både 2-0 og 3-2 på hjemmebane, men tapte 3-4 etter ekstraomganger.

I år står Ranheim med imponerende 4-1-2 og 13 poeng etter sine sju første eliteseriekamper siden 1955/56. Først i forrige serierunde maktet Rosenborg å passere lørdagens motstander på tabellen.

- Det er litt sånn som det har vært de siste årene: Vi føler at vi ikke er på maks og at vi har mye å gå på. Det er deilig - i hvert fall når vi tar de poengene som vi skal ta. Så vi er fornøyde, kommenterer Konradsen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hva syns du om forrige seriekamp mot Strømsgodset?

- Jeg er fornøyd med tre poeng og måten vi kriget for hverandre på. Vi har en tendens til å bli defensive i 2. omgang etter å ha tatt ledelsen. Jeg vet ikke helt hvorfor. I det minste er arbeidsinnsatsen knallhard. Godset borte er alltid knalltøft, så vi skal være veldig fornøyde med tre poeng.

- Det ble ganske tamt framover.

- Spillet flyter ikke særlig bra i 2. omgang i hvert fall. Vi har mye kontringsmuligheter, som vi tar særdeles dårlig vare på. Kontringer er jo selvfølgelig en viktig del av det vi prøver å gjøre når vi legger oss lavere. Det var det mange muligheter til, men vi var unøyaktige.

- Men som jeg sier: Vi jobber knallhardt for hverandre og sterke i duellene. Godset er gode på kunstgresset, og det går fort en periode. Vi holder bra unna, og det skal vi ta med oss.

- Mai blir en viktig måned.

- Hver eneste kamp er viktig framover nå. Vi er fortsatt noen bak ledelsen og der vi skal være, så vi må fortsette å jobbe. Og det gjør vi med glede og stor motivasjon. For vi vet at vi kan spille enda bedre enn det vi gjør, påpeker Anders Konradsen.

Navnebror Trondsen var tilbake med viktig ledermål mot Steinkjer etter å ha mistet fire kamper på grunn av lyskeskaden i Bodø. Trolig må Rosenborg gå tilbake til 4-3-3 dersom han skal få plass i startoppstillinga.

Men det er slett ikke usannsynlig: Både Kåre Ingebrigtsen og Alexander Søderlund har hintet om snarlig omlegging til vant - og mer offensiv - formasjon. Laget kan i så fall bli det samme som mot Molde og Bodø/Glimt, noe som betyr at Yann-Erik de Lanlay havner på benken.

Avspark på Lerkendal er klokka 18. Eurosport Norge sender kampen.

Mulig Rosenborg-lag:
André Hansen

Vegar Hedenstad - Tore Reginiussen - Even Hovland - Birger Meling

Mike Jensen - Anders Konradsen - Anders Trondsen

Pål André Helland - Alexander Søderlund - Nicklas Bendtner


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Skal vise hvor skapet skal stå i Trondheim!» i forumet! Diskutér «- Skal vise hvor skapet skal stå i Trondheim!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb