English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Bille tiltalt for vold mot politiet
Skrevet av Thomas Myren, 8. juli 2014, 16:46

Rettssak venter Nicki Bille i oktober.


Foto: Thomas Karlsen

Ny vurdering om Bille blir dømt (24.04.14)
Bille siktet for politivold (21.04.14)

Natt til langfredag ble Rosenborg-spissen arrestert etter å ha sparket til en parkeringsautomat i København.

- Jeg var ikke helt vill. Jeg sto ikke og sparket helt ustyrlig på den. For å være helt ærlig, tror jeg alle personer kan kjenne det når man er litt irritert. I hvert fall kjente jeg at jeg var litt sint, og så bare sparket jeg inn i den. Det var ikke fordi jeg var voldelig eller truende overfor noen andre. Jeg var bare litt irritert. Det kan skje, kommenterte Bille i etterkant.

Han avviste at han var overstadig beruset:

- Jeg var ikke full. Jeg hadde vært på påskelunsj hos min kjæreste, og fått et par glass vin til maten. Det var det. Det var jeg bestemt ikke beruset av, hevdet han.

Det ble brukt pepperspray under pågripelsen, og i baksetet i politibilen snøt Bille seg, spyttet og tørket av ansiktet i setet foran seg. Den ene polititjentemannen dyttet ham da bakover. Bille skal ha svart med å bite vedkommende i arma.

- Vi mener at det er klare beviser på at han skal ha begått det som han er anklaget for, derfor er vår vurdering at han skal tiltales, sier aktor Pia Simon til Adresseavisen.

Nicki Bille er tiltalt etter paragraf 119 i den danske straffeloven:

Den, som med vold eller trussel om vold overfalder nogen, hvem det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller hverv, under udførelsen af tjenesten eller hvervet eller i anledning af samme, eller som på lige måde søger at hindre en sådan person i at foretage en lovlig tjenestehandling eller at tvinge ham til at foretage en tjenestehandling, straffes med bøde eller fængsel indtil 8 år.

Polititjenestemannen ble undersøkt av lege etter hendelsen, og det ble da konstatert bitemerker på arma.

- Vurderingene våre er interne. Jeg har satt meg nøye inn i rapporten jeg ble oversendt fra politiet, og er av en klar oppfattelse av at dette er en sak for retten. Hvorvidt han er skyldig eller ikke, er opp til retten å avgjøre, slår aktor Simon fast.

Rosenborg avventer dom i saken før framtida til Nicki Bille på Lerkendal eventuelt blir vurdert på nytt.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Bille tiltalt for vold mot politiet» i forumet! Diskutér «Bille tiltalt for vold mot politiet» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb