English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Fredrik Winsnes

Fredrik Winsnes
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Fredrik Guttormsen Lærum Winsnes
Kallenavn Dr. Winsnes, Fred, Winsa
Født 28.12.1975
Fødested Trondheim
Høyde / vekt 173 cm / 73 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 8
Andre klubber Ranheim, Hammarby, Aalborg, Strømsgodset
I RBK perioden 2010-2011
Overgangssum gratis
Landslag A- og B-kamper


Fredrik Winsnes ble med i A-stallen vinteren 1997, og fikk sin debut i juni samme år. Ilddåpen fra start kom borte mot Brann. Som vikar for en skadet Bent Skammelsrud styrte han laget og fintet bort motstanderne. Men det var vanskelig å presse ut noen fra trioen Skammelsrud, Roar Strand og Runar Berg, og den unge midtbanespilleren sleit med å få spilletid.

Hans store gjennombrudd kom sesongen 1999. Winsnes spilte fast mens Strand var skadet, og ettersom Strand ble plassert på høyreback da han kom tilbake, fikk legestudenten fortsette.

Oppturen fortsatte også i 2000 og våren 2001, da Winsnes var RBK-kaptein i flere treningskamper samtidig som han fikk sin debut på landslaget.

Men utover høsten ble det mindre spilletid, og Fredrik bestemte seg for å ta et friår fra medisinstudiene for å prøve noe nytt. Sesongen 2002 tilbrakte han derfor på utlån til Hammarby. "Winsa" storspilte, og ble en stor suksess i Allsvenskan. "Bajen" ville gjerne beholde trondhjemmeren, men Åge Hareide var fast bestemt på at han ville ha med Fredrik på laget da han skulle starte oppbyggingen av et nytt RBK i 2003.

Winsnes var opprinnelig utpekt som arvtager til Bent Skammelsrud på sentral midtbane, men etter litt fram og tilbake fikk Ørjan Berg til slutt den rollen.

Dermed ble det en heller usikker hverdag for Fredrik Winsnes, som skiftet mellom å spille venstre indreløper og sitte på benken. Studiene ved NTNU tappet krefter og overskuddet manglet.

Spesielt ble sesongen 2005 tung. Han var tidvis et femtevalg bak Roar Strand, Per Ciljan Skjelbred, Jan Gunnar Solli og Ørjan Berg, og bestemte seg for å ta farvel med RBK da Aalborg ville kjøpe ham i desember samme år.

Fredrik Winsnes ble en stor suksess på Jylland, og var med og ledet laget til en flott bronsemedalje i 2006/07 før han og familien ønsket seg hjem til Norge. Valget falt på konas hjemby Drammen og Strømsgodset.

Egentlig skulle Winsnes begynne turnustjenesten som lege allerede sommeren 2010, og han signaliserte derfor at han ville legge opp til tross for tidvis storspill. Men etter å ha fått ytterligere utsettelse på turnustjenesten helt til 2013, bestemte Winsnes seg for å fortsette karrieren.

Strømsgodset ville gjerne forlenge kontrakten, men Fredrik Winsnes bestemte seg for å vende tilbake til Lerkendal da gamletrener Erik Hamrén i gamleklubben RBK tilbød toårskontrakt.

De to avsluttende årene kom til å ligne veldig mye på hverandre: Winsnes spilte jevnlig de to vårsesongene, men ble vraket da det dro seg til utpå sommerne.

Sjøl om returen til Lerkendal dermed ikke ga full uttelling, så bidro den rutinerte midtbanespilleren til både gull og bronse før han la opp.

- Jeg har fått spilt sammen med noen av de aller, aller beste spillerne i Norge og spilt under de aller, aller beste trenerne. Og jeg har fått vært med og spille mot de aller, aller beste spillerne i verden - jeg har til og med vært med og slått noen av dem, smilte fotballpensjonisten.

PS! Lillebror Peder har også vært spiller på høyt nivå - blant annet for Start, Notodden og Ranheim.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb