English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Blitt bedre etter studiene
Skrevet av Thomas Myren, 11. november 2009, 11:57

Fredrik Winsnes fyller snart 34 år, men mener han har blitt en stadig bedre spiller fordi han nå kan konsentrere seg om fotballen.


Foto: Thomas Myren

Winsnes enig om toårsavtale (09.11.09)

Fredrik Guttormsen Lærum Winsnes
Født: 28.12.1975
Fødested: Trondheim
Høyde/vekt: 173 cm / 73 kg
Tidl. klubber: Ranheim, Hammarby, Aalborg og Strømsgodset
A-landskamper/mål: 17/0
Les mer
- Jeg er blitt litt eldre, og har fått ryddet unna en del utenomsportslige ting, som jeg dreiv på med tidligere. Det har frigjort mye energi og krefter, sier Winsnes til RBKTV.

I formiddag ble det omsider helt offisielt at han vender tilbake til Lerkendal som gratis Bosman-spiller etter å ha avslått tilbudet om å forlenge med Strømsgodset.

Han fullførte medisinstudiene ved NTNU noen måneder før han ble kjøpt av Aalborg og Erik Hamrén i desember 2005. Egentlig skulle Winsnes begynne turnustjenesten som lege allerede kommende sommer, men nå har han fått ytterligere utsettelse helt til 2013 om han sjøl ønsker det. Altså kan han om aktuelt forlenge toårsavtalen han har inngått med Rosenborg.

- I tillegg har jeg fått to barn, blitt gift og har generelt landet. Jeg er blitt roligere og tryggere på meg sjøl enn hva jeg var da. Jeg føler at jeg er en bedre fotballspiller enn da jeg var her sist, forteller Fredrik Winsnes.

Lagkamerat under nesten hele tida i RBK og nåværende sportslig leder Erik Hoftun samtykker:

- Han har blitt enda mer voksen. Han har vært et par sesonger og spilt i Danmark, og har fått erfaring fra en annen liga. Han har vært den som kanskje har tatt aller mest ansvar i Strømsgodset i situasjon klubben har vært i, der de har kjempet med ryggen mot veggen mot nedrykk. Han har blitt en enda mer komplett fotballspiller enn da han dro for fire år siden, mener Hoftun.

Vadim Demidov er trolig spilleren som er mest "truet" av Winsnes. Etter å ha spilt på midtbanen etter salget av Alexander Tettey, må Demidov trolig igjen konkurrere med Kris Stadsgaard og Alejandro Lago om de to plassene i midtforsvaret.

- Vi har masse unge spillere, og har ikke altfor mye rutine i laget vårt. Å få inn Fredrik på midten tror jeg er kjempeviktig i den sesongen vi skal inn i til neste år, kommenterer Erik Hoftun og utdyper:

- Han er en kreativ kraft på midten, og slår ofte avgjørende pasninger. Han er ekstremt ballsikker, og vil tilføre vårt midtbaneledd noe vi føler mangler litt i dag.

Fredrik Winsnes debuterte for Rosenborg sommeren 1997, og avbrutt av frivillig utlån til Hammarby spilte han 274 kamper fordelt på 173 i serien, 58 i europacupene, 34 i NM samt 9 kamper i Royal League.

PS! Winsnes får draktnummer 8 etter å ha hatt 19 i 1997-2001 og 4 i 2003-05.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Blitt bedre etter studiene» i forumet! Diskutér «- Blitt bedre etter studiene» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb