English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Kjedelig å føle at man ikke klarer det man vil
Skrevet av Thomas Myren, 21. november 2011, 23:13

Fredrik Winsnes var lenge den siste juniorspilleren som etablerte seg på Rosenborg. I år har han vært eldst på laget. Søndag er det hele over.


Foto: Nils Heldal

Kamper for Rosenborg:

644: Roar Strand
457: Ola By Rise
441: Erik Hoftun
416: Bent Skammelsrud
349: Christer Basma
346: Harald Brattbakk
335: Fredrik Winsnes
- Jeg føler at jeg har bidratt mye i alle sesongene jeg har vært her, og har fått opplevd mye. Jeg har fått en god andel mesterskap og kamper. Så kan folk få mene hva de vil om meg som spiller. Fakta blir stående, men man kan diskutere opp og ned i mente om man vil, sier Winsnes til rbkweb.no.

- Føler du at du har oppnådd det du ville med å komme tilbake til Rosenborg?

- Jeg hadde i hvert fall lyst til å komme hit for å bidra. Jeg følte da jeg kom hit, at jeg hadde enda mer å gå på. Men det tror jeg kanskje ikke at jeg fikk ut. Jeg vet når toppunktet mitt var, og det var nok høsten før jeg kom tilbake hit. Så jeg fikk i alle fall et svar på det.

- Jeg har gjort så godt som jeg kunne, og jeg føler at jeg har vært positiv og prøvd å bidra med det jeg kan både på og utenfor banen. Jeg kan ikke kreve noe mer enn det. Jeg er glad i klubben, og har hatt et ønske om å gjøre det jeg kan for å gjøre klubben bedre.

- Hvordan syns du avskjedssesongen har vært?

- Den har vært litt rar. Det har vært motvind hele veien. Det var mange spillere i avgang, og jeg syns det har vært lave forventinger fra alt og alle. Jeg merker at det har vært mindre entusiasme rundt laget helt fra begynnelsen av - før serien startet. Så jeg føler at de to-tre prosentene ekstra medvind vi behøver for å gå helt til topps, har vi ikke hatt i år. Når det er sagt, så har vi ikke prestert jevnt nok sportslig. Det er mange faktorer som spiller inn for å få til et vinnerlag.

- Kjente ikke vår besøkelsestid
- I september fikk dere litt medvind, men sviktet da Molde spilte mange uavgjort.

- Ja, men vi kom fort til et tidspunkt der vi måtte vinne resten av kampene, og det skjer aldri. Men vi kunne ha plukket flere poeng og hatt en enda skarpere høst. Da kunne vi ha lagt mer press på Molde. Sånn som det ble, slapp de egentlig å prestere på toppnivå. De slapp å avgjøre det sjøl.

- Det er ingen som vet hva som hadde skjedd hvis vi hadde lagt litt mer trykk på dem. Hadde det begynt å bli tre poeng margin, så vet man aldri hva som skjer. Da kunne de ha snublet mot hvem som helst - de også. Den muligheten hadde vi en del ganger, men vi tok den ikke. Og det er synd.

- Var presset om å måtte vinne disse kampene etter Molde-poengtap uvant for en del av spillerne på laget?

- Nei, det er ikke sånn det fungerer. Det som kjennetegner lag som vinner serien, er at sånt ikke har så mye å si. Sånn var det med oss i gamle dager, at vi spilte ofte etter at de andre hadde spilt, og var nødt til å prestere når vi visste resultatene fra de andre kampene. Det var vi veldig flinke til. Hvis du skal ha ambisjoner om å være laget som vinner, så kan du ikke bry seg om det. Men det er klart at vi ikke kjente vår besøkelsestid, og da blir man ikke nummer én.

Møtte veggen
- Hvordan syns du sesongen har vært for din egen del?

- Jeg vet sannelig ikke hva jeg skal si. Jeg startet litt bakom resten, og er veldig stolt over at jeg klarte å være med i en ganske lang periode i sommer. Jeg syns at jeg klarte å bidra i den perioden da vi vant veldig mange kamper, og følte at jeg hadde en del å komme med. Det var ikke gitt dét sånn som det så ut i vår.

- Så ble det litt for mye for meg, helt enkelt. Jeg er en gammel mann, og jeg klarte ikke å holde koken. Jeg møtte veggen ordentlig i Larnaka-kampen, og etter det har jeg ikke... Hodet vil, ser og har lyst, men jeg får det ikke til. Kroppen er ikke med - det er liksom bare annenhver dag.


Foto: Thomas Karlsen

- Så etter august har jeg prøvd å bidra på de områdene jeg kan. Det har vært andre som har vært bedre enn meg, og det er greit. Men sett over alt, så har jeg spilt 17-18 kamper fra start. Jeg syns ikke det er så aller verst for en 35-åring. Jeg har alltid ambisjonen om å være med hele tida, men jeg kan ikke forvente at det skal være som det var for ti år siden.

- I stedet har du bidratt til en god høst for RBK2.

- Jeg har i alle fall den holdninga at om man først skal være med, så må man være med ordentlig. Jeg har spilt på Rosenborg 2 som juniorspiller sjøl, og vet at A-lagsspillerne kan bidra kjempemye. De kan derimot også være et realt anker. Det er vårt ansvar å være det første. Såpass mye syns jeg vi skylder dem som er "up and coming". Det er ofte bare et tips eller to eller en klapp på ryggen som skal til for at du løfter deg et hakk eller to i den alderen. Det er mye bra på ungdomssida i klubben vår, og da syns jeg det er riktig å prøve å bidra til det.

- Sesongen din ligner litt på fjoråret med en god vår og dårlig høst?

- Det kan du si, at det ligner sånn sett. Jeg var nok med litt lenger i fjor, men fjorårssesongen gjorde at inngangen til i år ble litt annerledes enn hva jeg hadde tenkt. Jeg følte at det var en del jeg måtte passere i køa i år. Og det følte jeg at jeg klarte. Det er noe jeg er stolt over.

Panikk
- Hva tar du med deg fra tida som Rosenborg-spiller?


Foto: Thomas Karlsen
- Jeg et utrolig stolt over å ha fått vært med på så mye svært. Så om 20 år kan det hende man ser tilbake på de 15 årene jeg fikk være med, og konstaterer at det var noe svært vi var med på. Jeg har fått spilt sammen med noen av de aller, aller beste spillerne i Norge og spilt under de aller, aller beste trenerne. Og jeg har fått vært med og spille mot de aller, aller beste spillerne i verden - jeg har til og med vært med og slått noen av dem.

- Jeg føler at jeg har spilt hundre ganger flere Rosenborg-kamper enn hva jeg drømte om da jeg var 15 år. Så jeg er stolt over det. Rett og slett. Jeg håper jeg er det om 20 og 30 år òg.

- Hvordan blir siste kveld med gjengen på søndag?

- Det blir kjemperart å ikke skulle dra på trening hver dag og være fotballspiller. Jeg har koset meg, og syns det er en flott ting jeg driver på med. Så jeg kommer til å savne det. Samtidig kjenner jeg at kroppen nå ikke vil mer. Det er kjedelig å føle at man ikke klarer det man vil. Så det er et veldig naturlig tidspunkt å gi seg på. Samtidig blir det trist og vemodig. Det kommer sikkert til å bli en slags panikk over at fotballen faktisk kommer til å gå videre uten meg. Det blir mye på en gang, men jeg er i hvert fall glad for at jeg fikk med meg det jeg gjorde.

- Nå blir det pappaperm før turnustjeneste som lege i 2013?

- Det blir i hvert fall et rolig år for å skru av bryterne.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Kjedelig å føle at man ikke klarer det man vil» i forumet! Diskutér «- Kjedelig å føle at man ikke klarer det man vil» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb