English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Per Ciljan Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Per Ciljan Skjelbred
Kallenavn Lille-Per
Født 16.06.1987
Fødested Trondheim
Høyde / vekt 177 cm / 65 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 5
Tidl. klubber Trygg/Lade, Hamburg, Hertha Berlin
I RBK siden 2020
Overgangssum fra egen stall
Kontrakt til 31.12.2022
Landslag A-, U21-, G19-, G18-, G17- og G16-kamper


Per Ciljan Skjelbred ble en liten kjendis allerede som 15-åring da han vant "Proffdrømmen" på TV3 høsten 2002. Rett etterpå meldte han overgang fra moderklubben Trygg/Lade til Rosenborg.

Den lille, spedbygde teknikeren med den store fotballforståelsen imponerte for RBK2, og fikk sin første opptreden på A-laget til Rosenborg i en privatkamp mot Sel/Otta allerede i juni 2003. Våren 2004 ble han matchet forsiktig med spill i treningskamper og cupen, før han til slutt debuterte i serien mot Bodø/Glimt som innbytter sammen med kompisen Alexander Tettey. Skjelbred var da 16 år og 358 dager gammel, og dermed den nest yngste RBK-debutanten gjennom alle tider - kun slått av Ola By Rise, 16 år og 262 dager gammel, i 1977.

Like etterpå ble Skjelbred tatt opp som fast medlem i A-stallen, og i mai 2005 fikk han sitt store gjennombrudd. Unggutten storspilte da han fikk starte hjemmekampen mot Start. En ny Lerkendal-helt var født! Heltestatus fikk han for alvor med sitt viktige utligningsmål i bortekampen mot Olympiakos i Champions League.

Veien nedover ble derimot bratt, da en brutal takling av Ieroklis Stoltidis i returkampen førte til at både skinne- og leggbeinet brakk tvers av i høyrebeinet. Etter en lang opptrening var Skjelbred tilbake høsten 2006. Formen var ikke helt på topp, og han fikk aldri noen fast plass på laget i gullspurten.

Året var han derimot tilbake for fullt. A-landslagsdebuten kom allerede i EM-kvalik mot Tyrkia i mars, og i de strålende kampene mot Valencia var han en av de beste i den nykomponerte 4-4-2-formasjonen.

Nettopp formasjonsendringa har gitt ham en ny rolle. Sjøl om Skjelbred også kan bekle "Sapara-rollen" sentralt, har han for det meste måttet spille ytterst til høyre. Kantrollen var uvant, og det ble ikke bedre av at nyankomne Erik Hamrén deretter la om til 4-2-3-1.

- Som spiller lærte jeg veldig mye. Det var noen lærerike år. Han var en helt annen personlighet med stort fokus på attityde og disiplin. Synd for min egen del, så måtte jeg spille i en posisjon som ikke kledde meg helt. Jeg sa klart i fra fra dag 1, men sa samtidig til ham at jeg skulle gjøre alt jeg kunne og være lojal overfor ham som person og overfor klubben min. Det følte jeg at jeg gjorde i to år, men da begynte det også å bli nok, har Skjelbred kommentert.

Nils Arne Eggen og Jan Jönsson fulgte deretter opp med 4-3-3, der Skjelbred igjen begynte å blomstre som indreløper.

Etter å ha vært lojal i mange år, bestemte Skjelbred seg likevel for ikke å forlenge kontrakten med RBK og skrev under for Hamburg som Bosman-spiller. Etter noen uker ble klubbene enige om en framskyndet overgang i begynnelsen av august 2011 mot en kompensasjon på 450 000 euro eller 3,5 millioner kroner.

Ferden gikk så videre til Hertha Berlin, men etter ni år var ringen sluttet: Han skrev kontrakt med gratis overgang og 30. juni 2020 var han igjen klar for innsats.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb