English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Skjelbred vender hjem
Skrevet av Thomas Myren, 13. februar 2020, 15:50

Som ventet er Per Ciljan Skjelbred tilbake i Rosenborg til sommeren.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Skjelbred nær Rosenborg-retur (12.02.20)

- For det første får Rosenborg en spiller med hjerte for klubben, noe som kanskje er det viktigste. I tillegg har han vært ute lenge, spilt på høyeste nivå og fått masse erfaring. Når man spiller i Bundesliga får man et tempo i kroppen som er høyere enn hva det er i eliteserien. Erfaringa kan han spre til de andre spillerne på laget - framfor alt til de yngre spillerne. Per er en energibunt både på og utenfor banen. Han har som oftest et smil om munnen og får med seg folk, skryter Mikael Dorsin til rbk.no.

Den tidligere landslagskapteinen kommer gratis når kontrakten med Hertha Berlin går ut 30. juni. Skjelbred har bundet seg ut 2022. Han blir spilleklar når det norske overgangsvinduet åpner 1. august og kan spille mot Stabæk dagen etter.

- Jeg gleder meg til å ha på drakta igjen og dra på Lerkendal. Den følelsen er det lenge siden jeg har hatt; det å springe utpå der å spille for trøndere igjen. Ungene mine heier mer på Rosenborg enn Hertha, og nå får de være med på den delen av livet mitt, som har vært veldig viktig. Oppveksten min har vært på Brakka, og det får jeg vise dem. Jeg får også bidratt med erfaring og det som jeg kan, smiler Skjelbred.

Mens han spilte mest indreløper, kant og offensiv midtbane i ulike formasjoner i den første delen av Rosenborg-karrieren, er han til høsten trolig mest aktuell som alternativ til Anders Trondsen sentalt.

- Han har spilt mest "sekser" de siste årene. Men i de siste kampene har jeg sett at han har spilt "åtter" også. Han kan bekle alle plassene på midten, men det er den sentrale han er mest bekvem med, mener Dorsin.

Per Ciljan Skjelbred ble solgt til Hamburg for 3,5 millioner kroner sommeren 2011. To år senere gikk ferden videre til Hertha Berlin, der han de siste årene har vært lagkaptein. Han har så langt bokført 239 kamper og 22 mål for RBK.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Skjelbred vender hjem» i forumet! Diskutér «Skjelbred vender hjem» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb