English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Tore Reginiussen

Tore Reginiussen
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Tore Reginiussen
Født 10.04.1986
Fødested Alta
Høyde / vekt 187 cm / 80 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 4
Andre klubber Alta, Tromsø, Schalke, Lecce, Odense
I RBK perioden 2012-2020
Overgangssum 2 000 000 kr
Landslag A-, U21-, G19- og G18-kamper


Allerede som Alta-spiller var Reginiussen i 2005 aktuell for RBK, men han valgte i stedet Tromsø. Tre år senere bød Rosenborg hele 20 millioner kroner for den ferske landslagsspilleren, men Tromsø avslo. Interessen vedvarte i 2009, men Reginiussen dro gratis til Schalke.

Tida i Tyskland ble ikke vellykket for Reginiussen, som etter utlån til Lecce og Tromsø, havnet i Odense sommeren 2011. Han spilte fast i Danmark fram til han brakk leggen påfølgende vår. Vikaren imponerte, og på sommeren var Reginiussen blitt reserve.

Da slo Rosenborg til og kjøpte ham for en billig penge som erstatter for Jim Larsen, som hadde blitt solgt til Club Brugge.

- Tore er en meget god midtstopper som ikke minst tilfører oss hurtighet, slo Jan Jönsson fast.

Med Stefan Strandberg som kollega imponerte Reginiussen fra første stund. Bare måneder senere ble han utpekt til ny kaptein. De flotte prestasjonene for Rosenborg ga dessuten plass på landslaget igjen.

Bare én time ut i seriepremieren i 2015 røyk akillesen i venstre hæl. Midtstopperen benyttet det lange oppholdet til også å fikse ryggen. I oktober var han tilbake på banen og med på å sikre sitt første seriemesterskap mot Strømsgodset.

I mellomtida hadde Strandberg forsvunnet til russiske Krasnodar. Holmar Eyjolfsson ble ny makker til Reginiussen, som valgte å gi fra seg kapteinsbindet til Mike Jensen permanent.

Reginiussen konsentrerte seg heller om å være limet i et stadig skiftende forsvar, der Jørgen Skjelvik og senere Even Hovland ble stopperkollega.

Spørsmålet ble etter hvert hvor lenge bautaen skulle fortsette. Kontraktsforlengelsen ut 2020 skulle vise seg å bli den siste.

Reginiussen åpnet for enda en sesong, men tilbudet kom aldri. Som en skjebnens ironi ble han i avskjedssesongen både kaptein igjen og gjenforent med Eyjolfsson før punktum ble satt.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb