English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Fredrik Midtsjø

Fredrik Midtsjø
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Fredrik Midtsjø
Kallenavn Midtsj
Født 11.08.1993
Fødested Levanger
Høyde / vekt 176 cm / 70 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 21
Andre klubber Stjørdals-Blink, Ranheim, Sandnes Ulf, Alkmaar
I RBK perioden 2011-2017
Overgangssum 250 000 kr
Landslag A-, U21-, G19-, G18-, G17- og G16-kamper


Midtsjø debuterte allerede som 16-åring mot gamleklubben Stjørdals-Blink i 1. runde av NM i 2010, og var deretter reserve mot Molde i serien. Utover høsten ble det færre treninger med førstelaget, og ut på vinteren ble det helt slutt grunnet brudd i foten.

Men sommerferien 2011 fikk han igjen trene regelmessig med A-stallen. Seriedebut mot Sarpsborg ble fulgt opp av flere innhopp, og i august ble han tatt opp i A-stallen og samt gitt ny kontrakt. Sykdom gjorde likevel at han ble satt litt tilbake utover høsten.

Vinteren 2012 fikk Midtsjø mye spilletid, og i mai fikk han både sitt første seriemål og debut fra start. Gressallergi plaget ham deretter på sommeren, og samtidig ble konkurrenter som Mikkel Diskerud, Tarik Elyounoussi og Jaime Alas kjøpt.

Konsekvensen ble utlån til Ranheim resten av sesongen. Prestasjonene gjennom ti kamper i 1. divisjon var nok til U21-landslagsdebut.

Rosenborg hentet ham tilbake og forlenget kontrakten, men så var uhellet igjen ute: I reservelagskamp på Nardo knakk leggbeinet like under kneet, og Midtsjø var ute i sju måneder.

I mellomtida ble konkurransen på midtbanen enda tøffere, og etter lite spilletid i sesongoppkjøringa ble stjørdalingen leid ut til Sandnes Ulf. Trass i nedrykket var sesongen en suksess for Midtsjø, som returnerte til Lerkendal.

RBK leitet etter erstatter for Mikkel Diskerud, men valgte å satse på Midtsjø, som dermed fikk sitt gjennombrudd i 2015. Sammen med Mike Jensen og Ole Selnæs utgjorde han en slagkraftig midtbane, som var god nok til dobbeltmesterskap og europaliga.

De gode prestasjonene ble belønnet med landslagsdebut påfølgende sesong. Midtsjø ble etter hvert en nøkkelspiller i det som utviklet seg til en ny gullalder.

Ikke overraskende begynte ryktene om interesse fra utlandet å komme. Utover sommeren 2017 kom Alkmaar på banen. Det var derfor ingen overraskelse at han noen uker senere igjen ble lagkamerat med Jonas Svensson.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb