English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Seriedebut venter Midtsjø
Skrevet av Thomas Myren, 3. juli 2011, 07:04

Fredrik Midtsjø har fått sitt livs sommerjobb: Rosenborg-spiller på heltid.


Foto: Thomas Myren

Født: 11.08.93
Kallenavn: Midtsj
Høyde/vekt: 176 cm / 70 kg
Posisjon: midtbane
Tidl. klubb: Stjørdals-Blink
- Han vil trene med oss hver dag i sommer. Så får vi ta en avgjørelse når vi kommer til august og skolen setter i gang; hva som er status da med ham og troppen for øvrig, forteller Jan Jönsson til rbkweb.no.

- Av juniorspillerne er det uansett Midtsjø som er nærmest forfremmelse?

- Ja, det er riktig, svarer treneren.

Fredrik Midtsjø debuterte mot gamleklubben Stjørdals-Blink i 1. runde av NM i fjor, og var deretter reserve mot Molde. Utover høsten ble det færre treninger med førstelaget, og i vinter ble det helt slutt:

- Jeg fikk et brudd på utsida av fotbladet, og var ute i seks uker med gips og så opptrening etter det. Så jeg var tilbake først i april, forklarer Midtsjø.

De siste ukene har den snart myndige midtbanespilleren igjen fått trene regelmessig med A-stallen.

- Det hjelper på sjøltilliten. Det er artig å få være med sammen med disse guttene. Gjør jeg det bra på trening, får jeg sikkert sjansen etter hvert, tror stjørdalingen.

Etter å ha vært på benken mot Byåsen, Odd, Aalesund, Lillestrøm og Viking fikk han en slags re-debut da han spilte over en halvtime av treningskampen mot Partizan Beograd på onsdag.

- Det var så klart artig å få spille, men kroppen føltes veldig tung. Jeg følte meg sliten. Det var veldig varmt, og det bidro sikkert, kommenterer Midtsjø.

Jan Jönsson er noe mer positiv enn hovedpersonen:

- Jeg syns innhoppet var bra. Det var ikke alldeles enkelt å komme inn i varmen. Han ble ganske sliten ganske fort, men hadde en fin "gjennomstikker" til Kim (Riksvold) på slutten, som kunne ha avgjort kampen, skryter Rosenborg-sjefen.

Mot Sarpsborg er Fredrik Midtstjø igjen med i kamptroppen, og med blant annet Gjermund Åsen skadet er det nærliggende å tro at han snart vil få sine første minutter på banen i seriesammenheng.

- Han er i tankene mine, så det nærmer seg. Det blir opp til ham å ta for seg og jobbe hardt, samtidig som han er ydmyk, men ikke blyg, formaner Jösson.

Midtsjø er nemlig noe beskjeden på egne vegne:

- Vi har ikke noen stor tropp, og det er kjedelig at det er så mange skader. Men det blir jo muligheter for oss ungguttene, så det er et pluss, kommenterer han.

- Du får snart spille din første seriekamp?

- Du skal ikke se bort i fra det.

- Kanskje allerede mot Sarpsborg på søndag?

- Vi får se. Det blir opp til Janne.

- Tror du på forfremmelse i august?

- Jeg har fått beskjed om at jeg skal trene med A-stallen inntil jeg får beskjed om noe annet. Jeg skal først og fremst spille i 2. divisjon, og gjør jeg sakene mine bra der, så dukker sikkert sjansen opp, avslutter Fredrik Midtsjø.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Seriedebut venter Midtsjø» i forumet! Diskutér «Seriedebut venter Midtsjø» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb