English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Skal i utgangspunktet tilbake til RBK
Skrevet av Thomas Karlsen, 22. oktober 2012, 14:01

Søndag ble Ranheim-utlånte Fredrik Midtsjø kåret til dagens spiller i 1-1-kampen mot Bodø/Glimt.


Foto: Thomas Karlsen

- Jeg må bli flinkere til å sette sjansene og score mål. Det har jeg hatt fokus på, og det må jeg bli flinkere til, forteller en beskjeden og meget selvkritisk Midtsjø til rbkweb.no etter den viktige 1. divisjonskampen.

RBK-er som 14-åring
19-åringen kom til Rosenborgs utviklingsavdeling allerede som 14-åring, debuten på A-laget fikk nordtrønderen mot sin tidligere klubb Stjørdals-Blink i cupen for to år siden.

I fjor fikk han både Tippeligadebut mot Sarpsborg 3. juli og europacupdebut i kvalifiseringen mot Breidablik ti dager senere. 28. august fikk Midtsjø sin første A- lagskontrakt med Rosenborg, og dagen etter scoret Fredrik sitt første Tippeligamål mot Odd.

Siden har tenåringen slitt med skade, sykdom og manglende tillit, og 31. august ble Midtsjø utlånt til bydelslaget Ranheim i 1. divisjon.

Bare to dager senere debuterte han for sitt nye lag borte mot Hødd. Ranheim kjemper om opprykk til Tippeligaen for tredje året på rad, og søndag var det storkamp mot det tidligere topplaget Bodø/Glimt.

- Unfair play
Allerede etter fire minutter kom Fredrik Midtsjø helt alene med gjestenes keeper Pavel Londak, men sisteskansen kom rusende utenfor 16-meteren og stoppet Ranheimspilleren med en bentakling.

Allerede der kunne og burde Midtsjø sendt hjemmelaget til ledelse i den viktige kampen om kvalifiseringsspill. Før kampen var begge lag likt på tabellen med like mange poeng og lik målforskjell.

- Jeg er ikke fornøyd, vi burde ha vunnet. Vi har kontroll, men så scorer de et enkelt mål, mens en spiller ligger nede. Det synes jeg er unfair play.

- Bedre kamparena
Bodølaget er det som Rosenborg møtte i sin hittil siste cupfinale i 2003, da var Midtsjø nylig fylt 10 år. Fra den tiden er det kun Ståle Stensaas som juniortrener og Erik Hoftun som sportslig leder igjen i Rosenborgfamilien. Sistnevnte har mye å si for Midtsjøs fremtid i Rosenborg.

- I utgangspunktet er han tilbake til oss, forteller Erik Hoftun, som var ringside under søndagens toppkamp sammen med Trond Henriksen og 799 andre tilskuere på DnB NOR Arena.

- Han ble lånt ut til Ranheim for å en få enda bedre kamparene enn han har hatt i RBK i 2012, det ble mye 2. divisjonsfotball på han. Vi får sette oss ned og vurdere sammen med han når han begynner på igjen hos oss. Alle i A-stallen er på lik linje for å kjempe om en plass på laget.

- Høyt toppnivå
Vel halvannen måned har Midtsjø vært hos Trondheims nest beste fotballag på herresiden. Med plass på venstre indreløper eller sentralt i en offensiv rolle kom han mye med i spillet og bidro sterkt til et spillemessig overtak fra Nordlands fotballag nummer én. Søndag ble leiesoldaten kåret til RILs beste, men Erik Hoftun har ikke alltid vært like imponert over sin trønderske unggutt.

- Begge deler. Han er veldig god god i enkelte kamper og i deler av andre, og så er han dårlig i andre kamper. Toppnivået til Fredrik vet vi er høyt, så det gjelder bare å få mest mulig opp på det nivået, forklarer Rosenborgs sportslige leder som ikke ville si noe om en mulig forlengelse av utlånsperioden til Ranheim.

Mange eks- RBK-ere
- Vi har dialog med Ranheim kontinuerlig, så vi snakker sammen hele tiden. Vi har ikke satt ned noe dato for en avgjørelse, vi vet heller ikke hvordan stallen vår ser ut i januar, avslutter Erik Hoftun, som fikk se mange kjente fjes utpå kunstgresset utenfor Trondheim søndag:

Utlånte Daniel Berntsen spilte for bortelaget mens både Ranheim-keeper Even Barli, Midtsjøs kollega på midtbanen Gjermund Åsen, samt angriperne Michael Karlsen og Michael Stilson har en fortid i Rosenborg. I tillegg var eks-RBK-erne Ole Kristian Kråkmo, Christoffer Aasbak og Kim Riksvold å finne på innbytterbenken. Fredrik Midtsjø kan dermed bli den 8. med en fortid på Lerkendal som melder permanent overgang til Ranheim, for han trives i blått.

- Ja, jeg trives veldig bra her, avslutter en ganske så misfornøyd Fredrik Midtsjø etter 1-1- kampen.

Mer fornøyd ble han nok senere på søndagskvelden da Strømsgodset og Molde spilte 1-1 i Drammen. Det betyr at Rosenborg troner på tabelltopp når det gjenstår fire serierunder av årets Tippeliga.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Skal i utgangspunktet tilbake til RBK» i forumet! Diskutér «- Skal i utgangspunktet tilbake til RBK» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb