English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Daniel Berntsen

Daniel Berntsen
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Daniel Mikal Aas Berntsen
Født 04.04.1993
Fødested Tromsø
Høyde / vekt 175 cm / 65 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 18
Andre klubber Bodø/Glimt, Fredrikstad, Djurgården
I RBK perioden 2012-2014
Overgangssum 2 800 000 kr
Landslag OL (U23)-, U21-, G19- og G18-kamper


Også Tromsø, Molde og Fredrikstad var på banen, men det var Rosenborg som snappet midtbanetalentet i august 2011. Avtalen med Bodø/Glimt ble overgang den påfølgende vinteren for 2,8 millioner kroner samt ytterligere halvannen million etter et visst antall spilte kamper.

Daniel Berntsen fikk sitt gjennombrudd for de helgule høsten 2010, da han imponerte såpass mye i et innhopp mot Sandnes Ulf at Runar Berg valgte å gi fra seg plassen og legge opp med umiddelbar virkning!

Etter nok en god sesong i 1. divisjon tjuvstartet Berntsen RBK-karrieren i november, da han sammen med G18-landslagskameratene Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte for juniorlaget i NextGen series.

Daniel Berntsen maktet aldri å spille seg inn på laget vinteren 2012, og uten å ha fått spilletid ble partene enige om korttidsutleie til Fredrikstad i mai. Der fikk han umiddelbart starte sin første Tippelig-kamp og spille jevnlig.

Tilbake i Trondheim fikk han spille tre kamper - derav én fra start mot Crusaders. Innkjøpene av Mikkel Diskerud og Tarik Elyounoussi gjorde veien til laget enda lengre, og i august ble han utleid til Bodø/Glimt.

Høsten i 1. divisjon gjorde ham godt, og han ble belønnet med U21-landslagsdebut vinteren 2013. Sjøl om tendensene var lovende, sleit han fortsatt med å få særlig mye tillit hos Rosenborg.

Påfølgende vinter fikk han igjen spille mye, men kjøpet av Morten Gamst Pedersen samt plutselig omlegging til 4-2-3-1 gjorde at han fortsatte som benkesliter da serien var i gang. Nytt utlån til Bodø/Glimt ble løsninga.

Berntsen fikk en opptur, men nordlendingene hadde ikke råd til å utløse kjøpsopsjonen de hadde. Det hele endte i salg til Djurgården i stedet.

PS! Pappa Dag Tryve har spilt for Bodø/Glimt og Tromsø.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb