English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Gjermund Åsen

Gjermund Åsen
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Gjermund Åsen
Kallenavn Jerry
Født 22.05.1991
Fødested Trondheim
Høyde / vekt 182 cm / 71 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 22
Tidl. klubber Heimdal, Strindheim, Ranheim, Tromsø
I RBK siden 2019
Overgangssum 4 000 000 kr
Kontrakt til 31.12.2022
Landslag U21- og G19-kamper


Strindheim-junioren var tidlig ønsket både av Rosenborg og Molde, og prøvespilte også for NEC Nijmegen i Nederland. Like før jul i 2009 ble det til slutt overgang til RBK.

Sjøl om Åsen i utgangspunktet bare skulle inngå i den nye toppgruppa i yngres avdeling, begynte han umiddelbart å trene med A-laget. Debuten kom i treningskampen mot AIK, og han ble deretter med på treningsleirene i Marbella og La Manga der det ble enda mer spilletid.

- Han har gjort det veldig bra på trening: Bra "spillehode" og fin venstrefot, skrøt Erik Hamrén.

Framgangen ble belønnet med G19-landslagsdebut og tidlig forfremmelse til A-stallen. Noen dager senere startet han seriepremieren i Molde, bare et halvår etter han hadde stått sammen med Kjernen og sunget RBK fram til seriegull på samme stadion.

Resten av debutsesongen ble tung, og høstvikar Nils Arne Eggen ga ham aldri tillit. Jan Jönsson så derimot et potensial, og Åsen nærmet seg fast plass vinteren 2011. Samtidig fikk han også U21-landslagsdebut.

Etter en tung serieåpning ble heimdalingen derimot vraket, og veien tilbake ble lang ettersom RBK la om fra 4-4-2 til 4-3-3 samtidig som Åsen ble skadet. For å få mer spilletid, ble midtbanespilleren i august lånt ut til Ranheim.

Spill i 1. divisjon var oppløftende, og etter eget ønske ble Gjermund Åsen lånt ut på ny til Ranheim våren 2012 før overgangen ble permanent.

To år senere ønsket Rosenborg å kjøpe Åsen tilbake, men han flyttet i stedet til Tromsø foran 2015-sesongen. Nye tre år etterpå prøvde RBK på, men Åsen valgte da å forlenge med nordlendingene.

Det tredje forsøket lyktes: Gjermund Åsen vendte tilbake i januar 2019.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb