Utskrift fra rbkweb.no

- Vi gleder oss!
Skrevet av Thomas Myren, 30. mars 2024, 17:03

Rosenborg sparker i gang sesongen mot Sandefjord.

VS.


- Det blir deilig! Dette har man ventet på i lang tid. Det begynner å bli godt vær og folk kommer i bedre stemning når seriestart er innen få dager. Det er bra stemning i garderoben også. Vi gleder oss til å komme i gang med sesongen! smiler Emil Frederiksen til rbkweb.no.

- Hva er annerledes med rollen som høyreving i år enn i fjor?

- Det er litt forskjell. Adam, Leo eller Erlend skal hele tiden komme bakfra og forbi. Forhåpentligvis kan vi få to mot én og skape noen fine situasjoner. På den måten får man litt mer hjelp offensivt, noe som kommer til å bli fint for den som spiller høyrekant.

- Det blir spennende å se hvor godt det fungerer fra start av?

- Selvfølgelig. Det er alltid spennende å se hvordan det fungerer. Vi skal ut og gjøre det så godt som vi kan. Vi håper at det blir bra fra sesongstart av.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hva liker du med Johansson som trener?

- Jeg syns at det er positivt at det er en trener som vet hva han vil ha og hva han forlanger fra oss spillerne. Jeg føler at vi ser bra ut, så det blir godt å komme i gang med sesongen.

- Har det vært mye nytt å lære?

- Jeg vet ikke om det har vært mye nytt, men det har vært en del. Sånn er det selvfølgelig når det kommer en ny trener. Han har gjerne noen andre ting som han vil ha innført, noe som er fint.

- Visste du om ham fra dansk fotball?

- Nei, jeg kjente ham ikke. Jeg visste at han fra U19 i København, men jeg hadde aldri møtt ham.

- Snakker han dansk med deg?

- Ja, han snakker dansk. Det er deilig å føle at man ikke er den eneste dansken i klubben. Det er fint å ha en som snakker dansk. Det er bare hyggelig!

Ole Sæter trente som normalt i går og i dag, men tilsynelatende er han fortsatt ikke klar for å starte etter kneskaden. Sverre Nypan er favoritt til å bli spissreserve framfor Agon Sadiku, som spilte de to siste treningskampene mot Nardo og Viking mens Nypan var opptatt med G19-landskamper. Det betyr i så fall at Edvard Tagseth runder av påska som indreløper.

Det har vært mye usikkerhet i forsvaret på grunn av mange skader i hele vinter. Ulrik Yttergård Jenssen pådro seg lårstrekk mot Tromsø, men han ser ut til å rekke seriepremieren og bli valgt foran Adam Andersson som venstreback. Adrian Pereira er fortsatt lårskadet.

Mikkel Ceide mistet generalprøven i Stavanger på grunn av lårtrøbbel, men han virker å bli foretrukket som midtstopper sammen med debutant Tomas Nemick etter å ha fått tillit på tampen av forsesongen.

Erlend Reitan får trolig sjansen framfor Leo Cornic som høyreback, mens Rasmus Sandberg debuterer i mål fordi Sander Tangvik har karantene etter utvisninga i serieavslutninga i fjor.

Jonathan Augustinsson (lår), Isak Thorvaldsson (lyske) og Noah Holm (fot) er alle i opptrening etter operasjoner.

Avspark på mandag er klokka 17. tv2.no sender kampen.

Mulig Rosenborg-lag:
Rasmus Sandberg

Erlend Reitan - Mikkel Ceide - Tomas Nemcik - Ulrik Jenssen

Edvard Tagseth - Ole Selnæs - Markus Henriksen

Emil Frederiksen - Sverre Nypan - Jayden Nelson

nyheter
forum