Utskrift fra rbkweb.no

- Jeg håper at det ikke blir den eneste kampen
Skrevet av Thomas Myren, 14. februar 2024, 21:59

Uansett hvordan duellen med Sander Tangvik ender, vet Rasmus Sandberg at han får innlede sesongen i Rosenborg-målet.

V


Tangvik må nemlig stå over premieren mot Sandefjord 2. påskedag etter utvisninga mot Viking i siste seriekamp i fjor.

- Jeg gleder meg som en unge til den kampen! Siden jeg var unge så har jeg gledet meg til å spille på Lerkendal, og nå skal jeg gjøre det. Så hver dag ser jeg har fram til den dagen. Det blir helt fantastisk! Og jeg håper at det ikke blir den eneste kampen heller, blunker Sandberg til rbkweb.no.

- Du må gjøre det så bra at du faktisk gir trenerne et dilemma?

- Ja, riktig. Jeg tror det er måten jeg må gjøre det på; å være god i kampene. Så hvis jeg er god i første seriekamp og holder nullen, så ser jeg ikke noen grunn til at jeg ikke skal få lov til å fortsette.

- Never change a winning team?

- Det stemmer.


Foto: Thomas Myren

- Hvordan ser du på å gjenoppta duellen med Tangvik?

- Jeg tror det blir artig. Sander er en fantastisk keeper, og han har tatt store steg siden jeg så ham sist. Det er veldig artig å se. Jeg føler at jeg har gjort det samme sjøl, så vi kommer til å pushe hverandre steinhardt.

- Vi kjenner hverandre godt, og vi unner hverandre suksess. Så at det blir en bra utvikling på oss begge, det har jeg ingen tvil om. Vi gleder oss til kamp om beinet.

- Er du revansjelysten etter at Tangvik og ikke du ble tatt opp i A-stallen for tre år siden?

- Nei, det er jeg ikke. Jeg er utrolig glad for den veien jeg har tatt. Hadde det ikke vært for årene på Stjørdalen, så hadde jeg ikke vært den personen jeg er. Man går forskjellige veier. Det er flere veier til Rom, som man sier. Og Sander sin er litt annerledes enn min.

- Men vi er begge to fantastisk gode, og vi skal fighte. Så noe vondt blod er det ikke i det hele tatt.

- Dere endte uansett opp sammen i A-stallen i 2024 i stedet.

- Ja, jeg tror begge to er fornøyde. Så det ser veldig bra ut.

- På hvilken måte har du blitt en bedre keeper siden du var her sist?

- Jeg har jo spilt mye kamper og blitt en mer voksen utgave av meg sjøl. Jeg var ikke helt klar for seniorfotball da jeg dro, men nå føler jeg virkelig at jeg er klar for å ta kampen om å stå på Lerkendal. Og jeg har fått en ryggrad som jeg ikke hadde fått uten å ha stått litt alene i det.

- Så det føler jeg at jeg har tatt størst steg på, er modenheten og ryggraden som jeg har opparbeidet meg. Det tekniske har jeg også tatt steg på, men hovedsakelig så er det den personlige utviklinga jeg har hatt mest utbytte av.

- Hvordan har de første ukene tilbake i Rosenborg vært?

- Det har vært helt fantastisk! Jeg er utrolig glad for å være tilbake, og det har vært veldig givende uker. Det har vært artig å komme inn i gjengen, for det er en fantastisk fin gjeng.

- Jeg lærer jeg utrolig mye av å jobbe med Alfred (Johansson) og Alex (Lund Hansen) og kommer til å ta store steg. Og det setter jeg veldig pris på. Så jeg tror at med tida så kan det bli virkelig, virkelig bra.

- Dere som keepere blir involvert også i øvelsene som dreier seg som ballbesittelse.

- Det er fint å være en del av laget og jobbe relasjonelt. Det er noe jeg føler jeg er god på. Så det er bra å sette i gang og finne ut hvordan dynamikken skal være innad i leddene.

- Jeg syns det er utrolig artig å ha ballen i beina og være den første angrepsspilleren. Og det har jeg gjort mye av i Stjørdals-Blink. Jeg var en veldig spillende keeper der, og det jeg skal ta med meg her òg. For at du kommer ingen vei i den moderne fotballen uten å elske å ha ballen i beina. Og det gjør jeg heldigvis, slår Sandberg fast.

Fredag spiller Rosenborg den første av to treningskamper i Marbella. Avspark mot Brann er klokka 18. Både tv2.no og direktesport.no sender kampen.

nyheter
forum