Utskrift fra rbkweb.no

- Mulig med dobbel jackpot
Skrevet av Thomas Myren, 6. mars 2023, 06:51

Per Ciljan Skjelbred er spilleren med flest kamper for Rosenborg uten å ha spilt cupfinale. I år får han to sjanser på endelig å bli norgesmester.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det er mulig med dobbel jackpot. Det hadde vært artig å vinne to cupgull, men vi tar én ting av gangen, smiler Skjelbred til rbkweb.no.

Midtbaneveteranen står bokført med 295 kamper siden debuten for 19 år siden. Han gikk glipp av de fire finalene i perioden 2013-18 mens han var i Hamburg og Hertha Berlin. Alle 16 spillerne foran ham på lista har vunnet kongepokalen.

Som en konsekvens av utsatt sesongstart for å hindre smitte av koronaviruset i forfjor og tidlig sesongslutt i fjor på grunn av VM blir også inneværende norgesmesterskap spilt over to kalenderår med finale 20. mai. Tittelkampen i 2023-utgaven er 10. desember.

Rosenborg spiller bare bortekamper på veien til Ullevaal og innleder sesongen på søndag mot Viking i 4. runde. Skjelbred er høyaktuell for å starte sin andre kamp på ni måneder. Han opplevde manglende tillit fra Kjetil Rekdal i fjor - ikke minst etter koronasykdom og leggskade på sommeren.

- Så lenge jeg er frisk, er hver kamp en mulighet for meg å starte. Jeg vet hva jeg kan, og de vet hva jeg kan. Det er opp til trenerne, men jeg føler meg i fin form og at jeg har prestert bra i treningskampene. Jeg føler at jeg har levert en bra profil, kommenterer hovedpersonen.

- Hvordan har vinteren vært for din del?

- Fin! Jeg har vært skadefri, fått spilt mye og gjort det bra på trening. Jeg har koset meg med guttene. Det er det det handler om!

- Hvordan vurderer du dine egne prestasjoner mot Aalesund?

- Jeg syns jeg gjør det bra. Vi spiller på en skøytebane, og det er storm. Men vi prøver å spille og holde på ballen. Vi kan ikke slå så mye langt, så da må vi gjøre det på andre måter. Det syns jeg vi klarte fint.

- Hva tenker du om 1-1 i generalprøven?

- Vi er uheldige med målet. Vi burde ha vunnet. De hadde ikke så mye, og vi hadde litt overtaket spillemessig. Vi spiller en bra 1. omgang sjøl om det er full storm. Det syns jeg er lovende.

- Hvordan blir det å komme i gang med sesongen?

- Det er så klart at sesong er sesong. Det er artigere enn bare å holde på å trene. Det betyr mer enn treningskampene. Det handler om å være på startstreken når det smeller. For sover du litt da, er det for seint.

nyheter
forum