Utskrift fra rbkweb.no

- Kan hende mer logisk for oss enn for andre
Skrevet av Thomas Myren, 5. mars 2023, 14:33

Santeri Väänänen og Per Ciljan Skjelbred er høyaktuelle som kolleger til Morten Bjørlo på nykomponert Rosenborg-midtbane mot Viking.


Foto: Thomas Myren

For et par uker siden pekte Kjetil Rekdal sjøl ut Sam Rogers som vikar for suspenderte Erlend Reitan i Stavanger, men i generalprøven mot Aalesund var i stedet Tobias Børkeeiet skjøvet ned som høyre sidestopper. Väänänen tok over på sentral midtbane.

- Sam har vært syk to ganger og er kanskje ikke i sin beste form. For å se på en sånn potensiell svitsj inn mot Viking-kampen, var det viktig å se om det kunne funke, begrunner Rekdal overfor rbkweb.no.

- Tobias har spilt der før. Han er god når han har spillet foran seg og er bra med ballen. Og Santeri er en terrier. Så det kan bli en mulighet. Vi må tenke på utviklinga til hver enkelt spiller og som lag. Det kan hende det er mer logisk for oss enn for andre.

- Hva tilfører Väänänen laget?

- Intensitet og aggresjon. Han vinner mange dueller og baller og dekker store rom med forflytningene sine. Kan vi få ham til å bli en bedre pasningsspiller, kan han ta et jafs til i utviklinga si.

- Han er bare 21 år. Det er mange som kanskje ikke vil akseptere det - eller vil forstå det heller, men vi står her med en veldig ung spillerstall med noen få unntak. Skal de bli bedre, må de spille fotballkamper og få testet seg. Det er det utgangspunktet som vi har.

Jayden Nelson spilte spiss på bekostning av Ole Sæter på fredag. I tillegg til skadde Carlo Holse, Olaus Skarsem, Marius Broholm og Vebjørn Hoff var også Sverre Nypan uaktuell på grunn av sykdom. 16-åringen sleit tidligere i vinter med tåskade og har ikke fått - eller kunnet - spille særlig mye i treningskampene.

Alle fraværene åpner for Skjelbred, som bare startet fire seriekamper i fjor. Koronasykdom og leggskade ble brukt som (delvis) forklaring på at kampen i Molde i oktober var den eneste fra start de siste fem månedene av sesongen.

- Per er i bra form. Han var livlig og burde ha scoret i starten av kampen. På en normal dag hadde vi ikke tatt ham av, men for å spare ham, sånn at ikke treningsuka hans blir redusert, måtte han ikke spille for lenge, forklarer Rekdal.

- Han er en klar kandidat for å spille mot Viking. Det er det ikke tvil om. Vi har spart ham litt de siste ukene for å få ham med.

- Han er uansett nærmere laget enn i fjor høst?

- Ja, men du ser hvilke alternativer som er borte: Victor, Olaus og Carlo. Det er tre mann borte. Per var hele tida aktuell i fjor, det var ikke sånn at han ikke var det. Men han står nok ikke 90 minutter. Så derfor er det viktig å la ham spille litt mindre og heller ha ham tilgjengelig til enhver tid.

Bjørlo har spilt fast i vinter. Alt tyder på at den nye indreløperen starter mot favorittklubben fra barndommen, da han hadde sesongkort på hjemmekampene til Viking.

- Han har vært bedre på trening enn i kamp. Han hadde en god kamp mot Sandefjord. Da kom han inn og var veldig god. Han døde ut denne gang. Han hadde en OK 1. omgang, men i 2. omgang ble han borte, syns Rekdal.

- Han har hatt gode perioder, men jeg har sett ham mer stabilt bedre over 90 minutter før. Men det er klart at det er en ny klubb, høyere forventninger og større krav. Du skal håndtere det òg. Men han har vært en fin tilvekst.

nyheter
forum