Utskrift fra rbkweb.no

- Hvor mange minutter er det i kroppen hans?
Skrevet av Thomas Myren, 8. oktober 2022, 11:54

To av de tre innbytterne som snudde kampen i Kristiansund ser ut til å ha spilt seg inn på laget. Per Ciljan Skjelbred blir derimot benket også mot Vålerenga.

VS.


- Vi må før hver kamp prøve å ta ut det laget som vi tror er det sterkeste. Det kan være delte meninger om det, men det må vi leve med, kommenterer Kjetil Rekdal til rbkweb.no.

Sam Rogers og Victor Jensen erstattet Renzo Giampaoli og Olaus Skarsem ved pause på Nordmøre og får trolig sjansen fra start i morgen.

- Hvordan vurderer du indreløperduellen?

- Den lever i beste velgående! Vi hadde noen runder med karantene, der Tobias og Olaus sto over én kamp hver. Da sa det (uttaket) seg litt sjøl, siden at Per ikke var like mye tilgjengelig, mener Rekdal.

- Nå er alle tilgjengelige. Victor forsvant ut etter kampen mot Haugesund, satt på mot Lillestrøm og hadde et godt innhopp sist. Olaus hadde en veldig sterk kamp mot Lillestrøm og en litt minde god kamp sist.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Skjelbred tok over for Tobias Børkeeiet på sentral midtbane i Kristiansund og imponerte mer enn både Rogers og Jensen. 35-åringen må likevel fortsatt vente på sin fjerde seriekamp fra start for sesongen - og den første siden midten av juni.

- Vi er i utgangspunktet veldig fornøyde med Per. Han hadde en litt tyngre periode etter at han skadet seg på oppvarminga mot Odd, så han har brukt litt tid på å komme seg tilbake. Spørsmålet er hvor lenge han tåler; hvor mange minutter det er i kroppen hans. Og hvilket kampbilde passer ham best? illustrerer treneren.

- Det er ikke kvalitetene til Per som er spørsmålet, det er hvor mange minutter han orker kjøret som er ute på banen.

- Det betyr at han er mer aktuell som innbytter enn fra start?

- Ikke nødvendigvis. Men vi må være trygge på at han står opp mot 60 minutter. Han var ekstremt god sist mot Kristiansund.

- Det er mange som lurer på om kontraktsituasjonen hans spiller inn.

- Det har ingenting med det å gjøre. Jeg hadde en lang prat med Per før sesongen om situasjonen hans og rollen hans. Vi er i en fase der vi bygger opp et lag, så det kan godt hende at Per har mistet noen minutter på grunn av at vi har valgt Olaus, Victor, Tobias, Broholm og Eddi foran ham.

- Men vi har ingenting å "ta" Per på. Han har vært fantastisk i garderoben og på feltet. Og når han har kommet innpå, har han gjort det veldig bra. Det er et skjæringspunkt mellom nåtid og det å bygge opp et lag. Men vi skal selvfølgelig ta vare på ham, og det har vært mange diskusjoner om vi skal bruke Per mer enn det vi har gjort.

Ole Sæter tråkket over etter å ha landet forkjært på høyre ankel på trening på onsdag og tok det rolig før helga. I dag var han derimot med på hele økta, som riktig nok var kort.

- Han har blitt litt bedre for hver dag. Det er fortsatt et døgn igjen, og det er mer positivt i dag enn i går. Vi får bare avvente til i morgen og se, sier Rekdal.

Det meste tyder likevel på at toppscoreren starter mot laget som han fikk gjennombruddet sitt mot i mai. Hvis ikke er både Stefano Vecchia og Kristall Ingason aktuelle etter skader.

- Ja, vi har fått dem i gang, og de er i stadig bedre form. Det betyr at vi har litt mer tyngde å rullere på i front enn det vi hadde for et par uker siden, påpeker Rekdal.

- Hvordan skal dere ta nok en hjemmeseier i morgen?

- Vi må ut med intensitet, få satt trykk på Vålerenga, skape sjanser og være aggressive. Det kler oss veldig godt å være pågående og aggressive, og vi klarer å gjøre det i lengre perioder på hjemmebane enn på bortebane. Vi har klart å få kontroll på kampene og forvaltet ledelse bedre enn på bortebane, der vi har vært litt mer skjøre.

- Handler det litt om sjøltillit?

- Både ja og nei. Det er ikke bare sjøltillit. Det går litt på erfaring, smartness og setting og så videre.

Avspark på Lerkendal er klokka 19. Max sender kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
André Hansen

Erlend Reitan - Markus Henriksen - Sam Rogers

Leo Cornic - Victor Jensen - Tobias Børkeeiet - Carlo Holse - Edvard Tagseth

Ole Sæter - Casper Tengstedt

nyheter
forum