Utskrift fra rbkweb.no

- Aldri gjort en sånn handel før
Skrevet av Thomas Myren, 11. januar 2023, 21:27

Mikael Dorsin er godt fornøyd med rekordsalget av Casper Tengstedt til Benfica.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Tengstedt på vei til Benfica (10.01.23)

- Man har sine grenser, som man diskuterer internt: "Skal vi selge nå, så må vi over det". Plutselig var vi over det som vi hadde tenkt - og litt til. Det gjør det enklere sånn sett, innleder den sportslige lederen til rbk.no.

Benfica oppgir i børsmelding at overgangssummen inkludert prestasjonsbonuser er tolv millioner euro eller 129 millioner kroner. RBK får umiddelbart betalt sju millioner euro eller 75 millioner kroner.

Ifølge VG er portugiserne uansett presentasjoner forpliktet til å etterbetale tre millioner euro. Det vil si minst ti millioner euro eller 108 millioner kroner til Rosenborg, som i tillegg skal være sikret 15 prosent av netto videresalg.

Horsens skal ha 10-15 prosent av fortjenesten til RBK igjen.

- Vi har aldri gjort en sånn handel før. Det er "by far" den beste i Rosenborgs historie. Det tror jeg alle skjønner og forstår, blunker Dorsin.

- Har det vært en lang prosess?

- Egentlig har det gått ganske fort. Det har vært fint og intenst. Men det skjedde ikke på et døgn eller to, for vi har holdt på en liten stund. Vi har fått jobbet i ro og fred. Av og til kan det komme ut ganske fort, og da blir det stress.

Sjøl om Tengstedt fikk med seg under halve 2022-sesongen etter overgangen 1. august, ble han RBK-toppscorer - i sterk konkurranse med Ole Sæter.

- Det var ingen som kunne forvente at han skulle lage 15 mål og sju assists på 14 kamper. Jeg trodde faktisk han skulle lage noen flere! Det var en god jobb fra scouting- og analyseteamet, kommenterer Dorsin, som håper at salget skal lokke nye spillere til Trondheim:

- Vi har fortsatt et ekstremt bra rykte blant klubber ute i Europa. Lykkes du her, så har du muligheter. De ser også at spillere som kommer herfra lykkes ganske bra og får spille. Denne klubben er en god skole å gå på: Det er press, interesse, krav og en historie, som gjør at du har fått smake på det som du opplever ute - mer enn i andre klubber.

PS! De 75 millionene som Valencia betalte for John Carew sommeren 2000 tilsvarer 125 millioner 2023-kroner.

nyheter
forum