English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2023
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Tengstedt på vei til Benfica
Skrevet av Thomas Myren, 10. januar 2023, 16:20

Rosenborg-karrieren til Casper Tengstedt er trolig over etter bare fem måneder.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Ifølge TV2 kommer RBK til å selge spissen til Benfica for nærmere 120 millioner kroner, der over 100 millioner er garantert og resten prestasjonsbonuser. I tillegg skal Rosenborg være sikret 15 prosent av netto videresalg.

Representanter fra Lisboa-klubben er på Gran Canaria for å sluttforhandle. Det er ventet at Tengstedt avbryter treningsleiren og reiser til Portugal snarest.

- Det blir i alle fall svindyrt, og det har vi signalisert til alle, kommenterer Kjetil Rekdal.

- Molde fikk solgt (David) Fofana til Premier League. Det er ønskelig for oss å få best mulig betalt hvis vi skal selge noen.

Etter at Tengstedt ble toppscorer med 15 mål og sju målgivende pasninger på bare 14 kamper i fjor høst, har det vært stor interesse fra andre klubber. Det er likevel uklart om RBK har fått andre bud.

Horsens har krav på ti prosent av fortjenesten til Rosenborg, ifølge bold.dk. Gitt at prisen i august var ti millioner kroner, skal danskene ha ni millioner umiddelbart og senere bonuser på et par millioner.

I kronebeløp blir salget soleklar ny klubbrekord. Det er likevel verdt å nevne at de 75 millionene som Valencia betalte for John Carew sommeren 2000 tilsvarer 125 millioner 2023-kroner.

RBK vil uansett sitte igjen med langt mer enn den gang: Carew fikk sjøl ti prosent av overgangssummen, mens at Vålerenga hadde krav på hele 42,5 prosent av netto videresalg på over 15 millioner, altså 25,5 millioner. Under 40 millioner var igjen på Lerkendal.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Tengstedt på vei til Benfica» i forumet! Diskutér «Tengstedt på vei til Benfica» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2023 RBKweb