English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
80 millioner på spill
Skrevet av Thomas Myren, 30. september 2020, 07:27

Seier over PSV Eindhoven vil forhindre stort underskudd for Rosenborg i år.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

RBK har allerede sikret seg 780 000 euro eller nærmere ni millioner kroner i premiepenger for å ha slått ut Breidablik, Ventspils og Alanyaspor på veien mot et fjerde europaligagruppespill på rad. Det er i seg sjøl positivt i et år der underskuddet kan bli på flere titalls millioner.

Trøstepremien i morgen er ytterligere 300 000 euro. Alternativet er langt mer lukrativt: Gruppespill i seg sjøl gir 2,9 millioner euro i rene premiepenger.

TV-pengene er i utgangspunktet enda større, men i høst må de delvis deles med Molde, som i går kveld tapte for Ferencvaros på bortemål i den avgjørende runden av mesterligakvalifiseringa. Heldigvis øker den norske potten noe med to deltakere, og i forfjor fikk RBK og Sarpsborg to millioner euro hver.

Til sammenligning har RBK så langt bokført 31 millioner kroner i TV-inntekter som eneste norske deltaker i fjor. Det vil bli etterutbetalinger i år.

Dessuten skal UEFA igjen fordele 84 millioner euro ut i fra rankinga siste ti sesonger, der Rosenborg med 22,5 poeng i år har klatret fra 150. til delt 130. plass med Molde.

Den historisk dårligste av de 48 deltakerne får 71 430 euro, mens Arsenal som mest merittert får 48 x 71 430 euro = 3,4 millioner euro.

I forfjor var RBK rangert som nummer 34 og fikk dermed 15 x 71 430 = 1,1 millioner euro i ekstra utbetaling. Beløpet var noe lavere i fjor. Endelig beløp i år blir naturligvis først klart når alle deltakerne er klare.

Billettsalg og sponsorbonuser var i fjor på henholdsvis elleve og fem millioner. Det var to millioner i andre inntekter, deriblant salg av TV-rettigheter i kvalifiseringa.

I år vil RBK få kompensert 70 prosent av tapte billettinntekter på grunn av smittevernrestriksjoner. Det gjenstår å se hvilket regnestykke som vil bli satt opp dersom for eksempel Arsenal blir motstander i gruppespillet. I et normalår ville en slik motstander trolig gjort at pakker med billetter til alle tre hjemmekampene hadde blitt solgt ut. Med billettpriser som i Champions League høsten 2007 ville det gitt 30 millioner.

Det er naturligvis også en del kostnader knytter til europacup. I forfjor var de på 48 millioner kroner. Lønnsbonuser på 27 millioner utgjorde det meste, mens fem millioner var bonuser etterutbetalt til selgende klubber i forbindelse med spillerkjøp. I fjor var kostnadene økt til hele 63 millioner kroner, men da var inntektene også 50 millioner høyere på grunn av 4. runde i mesterligakvalifiseringa.

Med seier over PSV Eindhoven, blir det verdt å få med seg trekninga av gruppespillet fredag klokka 13. På grunn av utsettelsene knyttet til utbruddet av koronaviruset, blir det tett med torsdagskamper før jul:

22. oktober
29. oktober
5. november
26. november
3. desember
10. desember

Halvparten av kampene begynner klokka 18.55 og halvparten klokka 21.00. RBK vil trolig begynne og avslutte gruppespillet på bortebane.

Det fins en mulighet for at UEFA lar nasjonale retningslinjer avgjøre om det skal være åpent for publikum på kampene. I Norge vil det inntil videre si 200 tilskuere. Hele kvalifiseringa har blitt spilt bak stengte dører.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «80 millioner på spill» i forumet! Diskutér «80 millioner på spill» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb