English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rekordinntekter fra europacup
Skrevet av Thomas Myren, 29. august 2019, 07:19

Sjøl om Rosenborg må nøye seg med europaliga, kan inntektene bli rekordhøye.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi har budsjettert med et ganske stort underskudd, så det betyr mye økonomisk for oss, konstaterer Tove Moe Dyrhaug til rbkweb.no.

Sjøl om sammenlagtseier over Dinamo Zagreb til sammenligning ville ha gitt inntekter på 230 millioner kroner, har RBK likevel allerede spilt inn 8,2 millioner euro eller 82 millioner kroner i rene premiepenger:

Mesterliga 4. kvalifiseringsrunde: 5 000 000 euro
Trøstepremie til seriemester uten mesterligaplass: 260 000 euro
Europaligagruppespill: 2 920 000 euro

Seier og uavgjort i gruppespillet er verdt henholdsvis 570 000 og 190 000 euro.

Utbetalte TV-inntekter var i fjor 16 millioner kroner. Det blir en del etterbetaling, men deltakelsen til Sarpsborg var med på å redusere totalbeløpet fra 2,75 millioner euro i forfjor. Norske klubber må til en viss grad dele på TV-pengene, og sammenlagtseier til Molde over Partizan i kveld vil derfor innvirke.

Betalt for historiske prestasjoner
Dessuten skal UEFA igjen fordele 84 millioner euro ut i fra rankinga siste ti sesonger, der Rosenborg med 20 poeng ligger på 150. plass.

Den historisk dårligste av de 48 deltakerne får 71 430 euro, mens Manchester United som mest merittert får 48 x 71 430 euro = 3,4 millioner euro.

I fjor var RBK rangert som nummer 34 og fikk dermed 15 x 71 430 = 1,1 millioner euro i ekstra utbetaling. Kvalifiseringskampene i kveld avgjør hvor høyt oppe på lista Rosenborg havner i år.

Til sammen mottok RBK i fjor 75 millioner kroner fra UEFA, der ti millioner var etterbetaling fra deltakelsen i forfjor - først og fremst TV-inntekter.

I tillegg kommer billettsalget fra hjemmekampene. I fjor sank disse inntektene fra 15 til åtte millioner kroner. Godt besøkte kvalifiseringskamper mot Maribor og Dinamo Zagreb bidrar allerede til økning i år. Attraktive motstandere i gruppespillet vil øke salget ytterligere.

140 millioner?
I fjor betalte sponsorene ut bonuser på seks millioner kroner, mens at øvrige inntekter bidro til totalinntekt på 90 millioner fra europacup.

Med forsiktig optimisme kan man derfor spå at Rosenborg drar inn nærmere 140 millioner i år.

Til sammenligning ga den forrige deltakelsen i Champions League høsten 2007 utbetalinger fra UEFA på 11 millioner euro eller 88 millioner kroner etter den lave veksklingskursen den gang.

I tillegg kom billettsalg på hele 30 millioner. Totalt var inntektene på rundt 120 milllioner, noe som er rekorden hittil. Økninga i konsumprisindeksen tilsier likevel at deltakelsen den gang var verdt 159 mllioner 2019-kroner.

Hva blir overskuddet?
Så er spørsmålet hvor mye RBK sitter igjen med. I fjor var kostnadene forbundet med europacup på hele 48 millioner kroner, fordelt som følger:

Lønnsbonuser: 27,4
Prestasjonsbonuser i forbindelse med spillerkjøp: 4,7
Arrangementskostnader hjemmekamper og reiser: 15,5

Altså var overskuddet på 42 millioner inkludert etterutbetalingene.

Etter det rbkweb.no forstår, vil lønnsbonusene ikke stige proposjonalt med de økte inntektene. Det er derfor håp om doblet overskudd fra europacup i forhold til forrige sesong.

- Vi har en del kostnader med et gruppespill, og de øker litt. Men det er viktig for oss å være litt nøkterne, kommenterer Dyrhaug.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rekordinntekter fra europacup» i forumet! Diskutér «Rekordinntekter fra europacup» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb