English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Bytter i hver lagdel mot Haugesund
Skrevet av Thomas Myren, 19. september 2020, 11:24

Pa Konate debuterer for Rosenborg, mens Gjermund Åsen og Emil Ceide er tilbake på laget.

VS.


- Det ser fint ut i øyeblikket. Vi kan gå litt rundt på spillerne og fordele kampene. Vi får Pa i aksjon, bekrefter Åge Hareide overfor rbkweb.no.

- Han var med til Ventspils, men han ble ikke med i kamptroppen.

- Det var fordi vi ikke var helt sikre på at han var 100 prosent (etter lårskaden). Han har fått trent etterpå, så nå er han OK.

- Hva blir spennende med ham på banen?

- Det er fint at vi får en venstrefot. Det har vært synd på Vegar, som har spilt der med høyrebein. Det er alltid vanskelig. Det blir litt annerledes enn å spille høyreback for ham. Det er fint at vi kan få en permanent venstreback.

- Konate mangler kamptrening på øverste nivå siden i fjor høst.

- Ja, men jeg er ikke redd for ham. Han er fysisk sterk, så det går fint.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Formasjonstreninga i formiddag tyder på at Anders Konradsen og Samuel Adegbenro blir benket i tillegg til nevnte Vegar Eggen Hedenstad.

- Vi må passe på dem. Vi har redsel for at de skal få skader igjen, og laget blir deretter. Vi må prøve å fordele jobben på mange, forklarer Hareide.

- Hva tenker du om duellen mellom Ceide og Adegbenro på venstreving framover?

- Den er reell. Emil må ha sine kamper, og det samme gjelder Edvard, som også kommer til å få spille i løpet av kampen i morgen. Jeg liker ham veldig godt. Han er en god teknisk spiller; en god kombinasjonsspiller og en interessant fyr.

Adegbenro fikk en smell i Ventspils, men han trener som normalt og blir med på benken. Pål-André Helland spilte på motsatt ving på reservelaget og er med i kamptropp for første gang etter akillesskaden.

Tore Reginiussen mister derimot sin andre kamp denne uka på grunn av lyskeplagene og glimret med sitt fravær i formiddag. Planen er at kapteinen er tilbake mot Alanyaspor i 3. runde av europaligakvalifiseirnga.

- Jeg håper at han er helt klar på torsdag, forteller Hareide.

Holmar Eyjolfsson trente med gamle lagkamerater for første gang på fire år, men det er fortsatt usikkert om islendingen rekker å bli formelt spilleklar etter overgangen fra Levski Sofia. I så fall er det forventet at han får et innhopp.

Åge Hareide har sjøl innledet andre del av sin Rosenborg-karriere med 3-3 mot Strømsgodset og 5-1 over Ventspils:

- Jeg er fornøyd med at vi scoret åtte mål på bortebane. Fire i snitt er mye. Hvis du ser rundt om i Europa, så var det bare to andre lag som scoret fem mål - det var Rangers og Liberec. Og vi gjorde det på utebane. Det viser at det ikke er så lett å lage mål på bestilling. Det var mange topplag som sleit for å komme seg videre. Så det er vi fornøyde med.

- Men spesielt i den første kampen mot Godset må vi ta vekk de personlige feilene. Vi kan ikke leve med det. Men jeg tror det retter seg etter hvert. Nå som troppen blir friskere og friskere, blir det roligere. Du får ikke det samme presset på spillerne, som det har vært i forhold til å holde seg friske fordi vi har vært lite folk. Det tror jeg også er en viktig del.

- 5-1 er den største borteseieren i europacup for Rosenborg. Den forrige rekorden hadde Ola By mot Ventspils i 2003.

- Det var det, ja? Han var der for meg.

- Det blir viktig å unngå tidlig mål i mot i morgen.

- Ja, vi må ta vekk den stressfaktoren. Men jeg syns spillerne løste det veldig flott den siste gangen. Vi beholdte roen og fikk spille. Jeg håper at jo mer og mer vi får jobbet med våre ting, så blir vi enda sikrere med ballen. Og her hjemme på Lerkendal skal vi være sterke.

- Det er en ekstra god følelse på hjemmebane sjøl om det ikke mer enn 200 tilskuere?

- Det er jo hjemme. Her er vi normalt sett sterkere, og det behøves også når vi skal ut på torsdag.

- Hva tenker du om nivået på Alanyaspor?

- De er gode. Jeg har sett dem. Det er et godt lag, så det blir en tøff kamp. Men vi må først komme gjennom Haugesund-kampen før vi begynner å snakke mer om den kampen.

Avspark på Lerkendal er klokka 18. Eurosport Pluss 1 sender kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
André Hansen

Erlend Reitan - Even Hovland - Gustav Valsvik - Pa Konate

Kristoffer Zachariassen - Per Ciljan Skjelbred - Gjermund Åsen

Carlo Holse - Dino Islamovic - Emil Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Bytter i hver lagdel mot Haugesund» i forumet! Diskutér «Bytter i hver lagdel mot Haugesund» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb