English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Viking 3-0
Skrevet av Thomas Myren, 30. juli 2020, 22:21

Den tredje strake hjemmeseieren kom trass i elendig 1. omgang.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hver gang vi får ballen, spiller vi den til en blå!
- Jeg får frigjort venstrefoten min
- Briste eller bære
- Vi må ta ei vareopptelling
Bilder fra Rosenborg - Viking


- Det var positivt at vi vant sjøl på en bob-bob dag. Vi vet at vi har masse å gå på, sa Per Ciljan Skjelbred til rbkweb.no.

Midtbanemannen spilte sin første Rosenborg-kamp på ni år og tre dager etter å ha slitt med leggen siden overgangen fra Hertha Berlin for én måned siden.

- Det var rart å ha på seg drakta igjen, men positivt rart - og artig. Det er noe du har tenkt mye på og håpet kunne skje en dag, og så endelig skjer det, smilte Skjelbred, som tok over kapteinsbindet etter en knapp halvtime.

Tore Reginiussen måtte nemlig gi seg etter å ha tråkket over. Allerede etter ett minutt hadde visekaptein Anders Konradsen haltet av banen etter å ha slått opp leggskaden. På forhånd manglet Kristoffer Zachariassen og Dino Islamovic, som begge sonet for fire gule kort, i tillegg til skadde André Hansen (lyske), Vegar Eggen Hedenstad (legg) og Samuel Adegbenro (ankel).

Even Hovland, Edvard Tagseth og Skjelbred startet i stedet for Gustav Valsvik, Zachariassen og Gjermund Åsen.

Mulig bidro de mange byttene før og underveis til at Viking styrte 1. omgang.

- Vi spiller på oss noen totalt idiotiske brudd, der vi ikke skal gjøre det. Også er vi veldig engstelige for det som skjer bak oss, som igjen gjør at vi ikke forsvarer oss framover. Så når vi presser høyt blir vi veldig strukket. De faller av og spiller mellom oss, og vi må springe 70 meter tilbake. Og så kommer ballen inn igjen i neste fase, forklarte Pål-André Helland.

Etter en halvtime kom sjansene for alvor: Ylldren Ibrahimaj skjøt i stanga, før Veton Berisha sklei returen utenfor. Deretter utnyttet Viking ei stygg feilpasning fra Hovland: Berisha kom alene mot Julian Faye Lund, som fikk opp hånda og reddet mesterlig.

Rosenborg gikk rett i angrep, og Tagseth spilte Helland flott gjennom. Alene med Arild Østbø stokket det seg, men RBK gjenvant ballen. Det påfølgende innlegget fra Anders Trondsen havnet hos Helland, som lurte seg forbi Adrian Pereira og skrudde ballen i mål fra skrått hold.

- Jeg får ballen i en posisjon der jeg er veldig god. Jeg får frigjort venstrefoten min og skutt mot langhjørnet, forklarte Helland.

Etter pause reddet Kristoffer Løkberg på streken, da Valsvik fikk hodet på corner fra Helland, som også var servitør like etterpå: En duell mellom Åsen og Pereira endte med at corneren spratt videre til Hovland, som på bakerste stolpe enkelt bukket ballen i mål.

Reservekeeper Faye fikk vist seg fram også i 2. omgang, og spesielt redninga på heading fra Sebastian Sebulonsen på corner var fin.

Men det var etter hvert liten tvil om hjemmeseier, og Torgeir Børven satte kronen på verket med fint hodestøt på tidlig innlegg fra Erlend Reitan.

- I andreomgangen er vi bedre enn dem. De kommer på et par kontringer av og til, men vi fikk satt presset bedre etter at vi fikk snakket om det i pausen. Vi måtte være roligere i oppspillsfasen og finne rommene som er der, oppsummerte Skjelbred.

PS! Viking har ikke vunnet på Lerkendal siden 2005.

PPS! Anders Trondsen passerte 100 kamper for RBK.

Kampfakta

Rosenborg3-0 Viking
Pål-André Helland 40
Even Hovland 56
Torgeir Børven 78

Torsdag 30. juli 2020 20:30
Eliteserien, Lerkendal stadion
200 tilskuere og vist på TVNorge

Rosenborg [4-3-3]
Julian Faye Lund - Erlend Reitan, Tore Reginiussen (Gustav Valsvik 30), Even Hovland, Anders Trondsen - Anders Konradsen (Gjermund Åsen 5), Per Ciljan Skjelbred (Carlo Holse 73), Edvard Tagseth - Pål-André Helland, Torgeir Børven, Emil Ceide (Filip Brattbakk 73)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Sander Tangvik, Sondre Skogen, Mikael Johnsen og Franklin Nyenetue


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Viking 3-0» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Viking 3-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb