English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Jeg får frigjort venstrefoten min
Skrevet av Thomas Myren, 31. juli 2020, 00:20

Pål-André Helland sørget for flatterende pauseledelse mot Viking.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg bør egentlig score 30 sekunder før. Jeg får ofte kritikk for ikke å stikke i bakrom, men jeg går med en gang vi vinner ballen. Det er strålende gjort av Eddi, og jeg bør score, innrømmer Helland overfor rbkweb.no.

- Du kom for nærme Østbø?

- Det er dårlig vurdering. Jeg prøver å vippe ballen over ham, men jeg kan ta den med meg til sida. Da blir jeg enten felt eller så er jeg på åpent mål. Det er rett og slett for dårlig av meg.

- Så vinner vi igjen ballen. Jeg får ballen i en posisjon der jeg er veldig god. Jeg får frigjort venstrefoten min og skutt mot langhjørnet.

- Ellers var det ikke så mye å skrive hjem om i 1. omgang.

- Du kan skrive om Julian! Vi må ta med oss det. Vi er altfor dårlige, men vi har en 21-åring som står bra og holder oss inne i kampen når Norges beste keeper de siste årene er skadet. Det viser at han blir god - og er god!

- Det var mange feilpasninger, men hva ellers gjorde at Viking slapp gjennom så enkelt?

- Vi spiller på oss noen totalt idiotiske brudd, der vi ikke skal gjøre det. Også er vi veldig engstelige for det som skjer bak oss, som igjen gjør at vi ikke forsvarer oss framover. Så når vi presser høyt blir vi veldig strukket. De faller av og spiller mellom oss, og vi må springe 70 meter tilbake. Og så kommer ballen inn igjen i neste fase.

- Vi springer vanvittig mye i 1. omgang uten at vi får noe ut av det, sjøl om alternativet ikke er ikke å springe.

- I pausen får vi en god, konstruktiv skur av Trond og Micke, der vi får strammet oss opp og klargjort: Hvis backen går ut, så må stopperne komme over. Hvis indreløperen støter ut, må stopperen ta ansvar for rommet foran seg. Noe som igjen gjør at vi blir mer komprimerte og at vi vinner ballen gunstigere.

- I andreomgangen har vi veldig mange gode overgangsmuligheter, som vi kan utnytte bedre. Jeg mener sjøl at jeg burde ha blitt spilt alene med keeper fire-fem ganger. Vi får spare det til nede i Skien!

- Jeg snakket om det med Løkberg: Forskjellen på oss i 1. og 2. omgang for ham som er veldig pågående i presspillet, er at vi er flinkere til å bruke ballen til å spille opp på midtbanen og spille tilbake. De bruker mye krefter på ingenting. Så går vi inn bak dem med midtbanen vår.

- I 1. omgang er vi veldig engstelige og tør ikke å spille. Da er det lett for dem å presse oss til å slå den lange ballen. Vi er altfor mange på feil side, og vi har ikke folk nok til å vinne andreballen når vi slår langt.

- Forskjellen på 1. og 2. omgang for oss er som natt og dag. Det er bra at vi har egenskapen til å ta oss sammen, men vi skal ikke se ut som det vi gjør i 1. omgang.

- Det er viktig å understreke at vi ikke får beskjed av trenerne om å gå ut og være passive og engstelige og ha store avstander i laget når vi forsvarer oss.

- Hva betyr det å ha Skjelbred tilbake i Rosenborg?

- Det er veldig bra! Han dekker vanvittig mye rom og kom seg gradvis mer og mer inn i kampen. Han er en fantastisk spiller. Dette blir bra!

- Også håper jeg at det går bra med Tore og Kon. Da er vi så å si fulltallige. André, Vegar og Samuel er snart tilbake. Da begynner det å lukte.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg får frigjort venstrefoten min» i forumet! Diskutér «- Jeg får frigjort venstrefoten min» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb