English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Inderlig ønske om å få tre poeng
Skrevet av Thomas Myren, 27. juni 2020, 13:33

Mot Brann leder Trond Henriksen Rosenborg for første gang på tolv år.

V


- Det blir kjempeartig! Jeg har akkurat den samme spenninga og følelsen for klubben min og det inderlige ønsket om å få tre poeng samme om jeg sitter innerst eller fremst på benken. Så det tenker jeg ikke så mye på. Når vi er der, hamrer hjertet uansett, smiler Henriksen til rbkweb.no.

Den tidligere kraftbacken ble i går utpekt som midlertidig erstatter for Eirik Horneland. Mikael Dorsin skal bidra som hjelpetrener - i tillegg til å være sportslig leder.

I perioden som vikar mellom Knut Tørum og Erik Hamrén i 2007/08 ledet Henriksen laget i 16 kamper. Høydepunktet var naturligvis miraklet på Mestalla. Han avsluttet vikariatet med 2-1-seier i Molde.

- Da vet du mer enn meg. Det har vært mange fotballkamper siden da, blunker "Rambo".

- Du bør fortsette der du slapp, altså med borteseier?

- Ja, hadde det vært så vel!


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Det var ingen formasjonstrening i formiddag, men alt tyder på at Anders Trondsen blir venstreback i stedet for Birger Meling, som har karantene i to kamper etter utvisninga mot Bodø/Glimt.

Siden at Anders Konradsen ennå er leggskadet, regnet Edvard Tagseth kanskje med å få fortsette. Men etter treninga hadde Henriksen en lengre prat med Gjermund Åsen, som fikk detaljerte instruksjoner.

- Gjermund har spilt både sentralt og indreløper. Han har vært veldig god på trening. Han har ikke fått det helt ut i kamp ennå, men det tror jeg kommer. Han har kunnet indreløperrollen, sånn som vi ønsker å spille, helt siden han var 16-17 år og bare guttungen. Han kom jo tidlig til Rosenborg, påpeker vikartreneren.

- Jeg tror det bare dreier seg om å lykkes og få godfølelsen. Da tror jeg at Gjermund sitter bra i en indreløperposisjon.

- Dere har stadig byttet på midtbanen i de første kampene.

- Ja, vi har gjort det. Vi vil jo egentlig alltid ha kontinuitet i et lag - hvis folk og laget leverer. Men det er ganske jevnt på et par plasser på midtbanen, og derfor har man rullert littegrann - i rettferdighetens navn. Jeg syns heller ikke at noen har kommet inn og sagt at "dette er min plass!". Derfor er det ennå konkurranse.

- Også sjøl om det hadde vært en ellever som hadde vært klart bedre enn de andre, kan det hende at vi etter hvert hadde måttet rullert litt innimellom lell.

- Dere byttet også midtstopper mot Bodø/Glimt: Hovland startet i stedet for Valsvik.

- Vi har tre jevne, gode midtstoppere - og det må vi også ha. Det er skummelt om vi bare kjører de to samme hele tida før vi bytte. Da er det likere at alle sammen får matching, og det føler jeg at vi kan gjøre nå.

- Vi får selvfølgelig også vurdere det opp mot hver motstander. Og vi kan ikke rullere for mye på laget hver eneste gang.

- Hvorfor hadde dere ikke formasjonstrening?

- Vi må sortere ut hvilke oppspillsmønstre som vi skal bruke og spille mye fotball for å bli enda tryggere med ballen igjen. Vi kommer ikke til å kjøre like mye rein formasjonstrening. Nå blir egentlig kampene formasjonstrening fordi det er to kamper i uka. Det blir egentlig bare forberedelse, kamp og restitusjon i hvert fall ut juli.

- Hva ønsker du å se av laget i morgen?

- Jeg ønsker å se at vi er tette og kompakte bakover på banen og at vi er offensive i forsvarsspillet vårt. Vi må ta et steg framover i stedet for å falle av. Vi må tørre å stå etter.

- Når vi sjøl har ballen må flere by seg fram enn det det har vært tidligere. Det har omtrent bare vært ett eller to alternativer. Jeg vil ha flere bevegelser samtidig sånn at vi kan ha flere valg og løsninger for ham som har ballen. Det igjen vil føre til spill, tror og håper jeg. Det vil gi både mer glede og framoverrettet, hurtig fotball.

- Er det lettere å opp tenninga blant spillerne siden dere møter Brann?

- Brann har vært en av storhetene, og det er alltid artig å spille på Brann stadion. Men i disse tider blir alt på en måte som privatkamper lell. For det er jo omtrent bare tolv stykker på tribunen. Så du får ikke den boosten som du gjør når du spiller for fulle hus her eller i Bergen.

- Men det er OK å møte Brann, som er litt "oppesen". Vi har egentlig alt å vinne. Det viktigste er at vi slipper ned skuldrene og tør å by på oss sjøl.

PS! Erlend Reitan er som kjent ute i et par uker med sin lårskade.

Avspark i Bergen er klokka 20.30. Eurosport Norge sender kampen.

Mulig Rosenborg-lag:
André Hansen

Vegar Hedenstad - Tore Reginiussen - Gustav Valsvik - Anders Trondsen

Kristoffer Zachariassen - Marius Lundemo - Gjermund Åsen

Pål-André Helland - Dino Islamovic - Samuel Adegbenro


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Inderlig ønske om å få tre poeng» i forumet! Diskutér «- Inderlig ønske om å få tre poeng» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb