English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det handler mye om tiltro
Skrevet av Thomas Myren, 7. juni 2020, 14:00

Eirik Horneland vurderer keeperne og forsvaret før seriestart.


UHELDIG: Skadde Rasmus Sandberg har fått tøff konkurranse av Sander Tangvik.

Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hvordan skal dere greie å holde Faye som reservekeeper på tå hev gjennom sesongen?

- Jeg tror ikke vi skal ta ut laget ennå og si at Julian ikke skal spille for A-laget. Det er klart at André har vært en kjempe i Rosenborg lenge, men vi ser at Julian ikke er kommet til Rosenborg bare for å lene seg tilbake og bli toerkeeper. Han har lyst til å utfordre for å bli førstekeeper. Det er det ingen tvil om.

- Betyr dette at du åpner for litt rullering i målet også i seriekampene?

- Jeg har ikke tenkt så mye på det. Det viktigste i Rosenborg er å vinne fotballkamper og begeistre publikum – vi er ikke sosialdemokratiske sånn sett. Så vi må plukke ut det laget som kan vinne kamper.

- Rasmus Sandberg har trent fast med laget i år, men så brakk han håndleddet.

- Det er en ung gutt som har utviklet seg fint gjennom vinteren, så det var veldig synd for ham at han måtte inn i denne skadeperioden. Samtidig er han så ung at han kommer seg gjennom det. Han får jobbe mye med fotarbeidet sitt de neste ukene, sånn at han kan stille sterkere når han er tilbake.

- Eventuell forfremmelse til A-stallen er lagt på is inntil videre?

- Ja. Også er det tøff konkurranse mellom Sander (Tangvik) og Rasmus. Vi har fire veldig gode keepere som har vært med og trent med A-laget, som alle er landslagskeepere på sitt nivå. Også kommer det noen unggutter under der igjen. Rosenborg er godt forspente på keeperposisjonen.

- Kommer dere til å ha en offisiell tredjekeeper i A-stallen i løpet av 2020?

- Vi melder i hvert fall inn en tredje keeper. Både Rasmus og Sander har profesjonelle kontrakter.

- Hvorfor hentet dere tilbake Reitan fra Bodø/Glimt?

- Det er fordi han har utviklet seg akkurat sånn som vi ønsket at han skulle utvikle seg. Også er han en trønder som er god nok for å spille for Rosenborg.

- Han og Hedenstad har byttet på å spille i treningskampene.

- De har spilt mer eller mindre likt. Det er en åpen konkurranse. Det er to veldig gode backer. Begge to kan ta gull i Norge.

- Begge har også utgående kontrakt. Er det naturlig at dere forlenger bare med én av dem?

- Nei, det trenger det ikke å være. Det er bare å se på terminlista som kommer nå; den kommer til å bli tøff. Alle terminlister for Rosenborg er stort sett tøffe, så du trenger en konkurransedyktig tropp på mer enn bare elleve spillere.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Er Meling fortsatt førstevalg som venstreback?

- Det får vi se. Situasjonen rundt Birger er veldig uviss.

- Forandret planene for Trondsen seg i løpet av den lange forsesongen? Han spilte sentralt på midtbanen i vinter, men har nå blitt alternativ i forsvar.

- Ja, det henger mest sammen med at det rører seg rundt Birger. Rosenborg kjøpte Anders Trondsen dyrt fra Sarpsborg i sin tid for at han skulle overta etter Ole (Selnæs). Det har ikke gått helt på skinner. Han har vært mye utsatt for skader og venter fortsatt litt på det totale gjennombruddet i Rosenborg, men det tror jeg kan komme. Han er en god fotballspiller, som ikke har fått tatt ut potensialet sitt fordi han hele tida har blitt satt litt tilbake.

- Hva tenker du generelt om å bruke spillere som ikke ville forlenge utgående kontrakter?

- Det er en kjent problematikk. Det er spillere som ønsker å gå ut kontraktene, som har gode kort på hånda. Men nå har jeg jobbet med dette siden 2009, og jeg har aldri følt det som et stort problem. Jeg har alltid håndtert det på en bra og proff måte.

- Det er ikke noe jeg går og tenker så veldig mye på. Hver situasjon håndterer du sånn som du mener den bør håndteres. Og det kommer jeg til å gjøre i Rosenborg òg.

- Mange mener at Rosenborg bør tenke langsiktig i laguttak om det er jevne dueller der den ene spilleren har utgående kontrakt.

- Jeg skjønner jo tenkesettet. Samtidig tror jeg Rosenborg er skapt for å vinne. Rosenborg er et lag som skal vinne og som skal være i Europa – og aller helst hevde seg i Europa. Da må du du være kynisk. Ingen var kanskje så kynisk som Nils Arne, som alltid tenkte kontinuitet og valgte å stille veldig konkurransedyktig. Jeg tror det ligger i historien til Rosenborg å stille det beste laget som du kan.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Reginiussen ble et førstevalg på landslaget i fjor.

- Tore er en kriger. Han har en veldig sterk mentalitet og spilte veldig godt i landskampene som han spilte i fjor. Han er en veldig betrodd mann for Lars Lagerbäck, og det er han i kraft av både personligheten sin og kvalifikasjonene som fotballspiller.

- Han beviser at også eldre spillere kan utvikle seg?

- Ja. Også handler det mye om tiltro. Han fikk veldig tillit av Lars og vokste på det.

- Hvordan vurderer du mulighetene for at han fortsetter også i 2021, nå som EM er utsatt?

- Da tror jeg i hvert fall at det må være folk på tribunene! Jeg tror ikke at han ser veldig mye fram til å spille uten folk på tribunene. Han er skapt for anledninger med mye folk og høy grad av nerve i kampene.

- Jeg tror at vi må la sesongen komme i gang. Det gjorde vi i fjor òg. Det var egentlig den siste sesongen hans i fjor òg, men så fant han ut at han ønsket mer. Det finner vi ut etter hvert. Å begynne å mase om det nå, tror jeg ikke er det rette tidspunktet.

- Hvorfor fikk Valsvik starte en del kamper på tampen av sesongen i fjor?

- Even hadde spilt ekstremt med kamper. Samtidig hadde Gustav vært veldig solid i treningsarbeidet sitt hele sesongen. Han har hatt en voldsom vekst i vinter òg. Gustav har virkelig gjort jobben sin i vinter og har jobbet godt på treningsfeltet. Så vi har tre gode stoppere.

- Hvordan vurderer du mulighetene til Valsvik?

- Vi trenger alle tre. Vi har masse kamper, og alle tre kan ta gull i Norge.

- Serbecic kommer tilbake fra Sarajevo i sommer?

- Det vil vise seg etter hvert, men sånn i utgangspunktet er han ferdig i Sarajevo i sommer.

- Fikk han for få sjanser før han ble leid ut?

- Han var veldig utålmodig sjøl. Men han var en ung og uerfaren stopper, så han trengte noe tid. Vi hadde Tore, Even og Gustav i tillegg. Det er litt det samme som med Erlend: Å reise og få spilt kamper på et høyt nivå, for så å komme tilbake og konkurrere i Rosenborg, er måten å gjøre det på.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det handler mye om tiltro» i forumet! Diskutér «- Det handler mye om tiltro» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb