English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Stor inntektssvikt
Skrevet av Thomas Myren, 25. november 2019, 20:05

Europacupinntektene redder Rosenborg fra enormt underskudd i år.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det var viktig for oss å komme inn i gruppespillet i europaligaen, det er ikke tvil om det. Spesielt når vi budsjetterte som vi gjorde og ligger bak på en del poster, så var det viktig, innrømmer Tove Moe Dyrhaug overfor Adresseavisen.

RBK trodde på underskudd på 17 millioner, men minustallet viste seg å være for optimistisk:

Det er solgt seriebilletter og spillere for henholdsvis åtte og fem millioner mindre enn spådd. Den utgåtte avtalen med Telenor har ikke blitt erstattet, noe som gir smell i sponsorinntektene.

Dessuten budsjetterte RBK med TV-inntekter tilsvarende sølv. 4. plass vil gi ni mlllioner mindre. Svært mye av disse premiepengene ville imidlertid blitt utbetalt i bonuser til spillere og trenere, så netto er forskjellen på de to tabellplassene trolig bare på to millioner.

Like fullt: Uten de rekordhøye europacupinntektene ville Rosenborg trolig endt med underskudd på 40 millioner.

Det gjenstår å se hvor mye som RBK sitter igjen med av anslåtte 125 millioner i inntekter fra mesterligakvalifiseringa og europaligagruppespillet. I fjor var kostnadene knyttet til europacup på 48 millioner, der lønnsbonuser på 27 millioner utgjorde mesteparten.

- Vi jobber med å avslutte 2019-regnskapet nå, og det jeg kan si er at vi lander på et greit pluss og at vi har god likviditet på inngangen til 2020, oppsummerer Dyrhaug.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Stor inntektssvikt» i forumet! Diskutér «Stor inntektssvikt» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb