English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Viking - Rosenborg 2-2
Skrevet av Thomas Myren, 24. november 2019, 19:56

RBK trenger stadig hjelp i medaljestriden.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Heldigvis har jeg noen gode venner der
- Det var et flott mål!
- Man må håpe og tro
Mangler halve forsvaret
Bilder fra Viking - Rosenborg


STAVANGER (rbkweb.no): Uavgjort nummer seks på de siste åtte bortekampene i serien gjorde at Odd med sin seier over Tromsø økte forspranget til tre poeng. Rosenborg må i siste serierunde slå Ranheim, som kjemper mot nedrykk, samtidig som at Haugesund må vinne over Odd.

- Heldigvis har jeg noen gode venner der. Jeg håper at de har lyst til å hjelpe oss, sa Eirik Horneland håpefullt.

David Akintola var tilbake som høyreving i fraværene til leggskadde Gjermund Åsen og suspenderte Pål André Helland. I midtforsvaret fikk Gustav Valsvik igjen starte på bekostning av Even Hovland.

Samuel Adegbenro snurret tidlig rundt med Sondre Bjørshol, men det farlige innlegget ble med nød og neppe klarert av hjemmelaget. I stedet scoret Johnny Furdal med tunnel på Birger Meling, som dekket utsikten for André Hansen.

Rosenborg slo tilbake med store sjanser: Både Akintola og Mike Jensen fikk skudd blokkert på en corner. Så skjøt Adegbenro rett på keeper etter fint gjennomspill fra Marius Lundemo.

Utligninga kom på vakkert vis: Akintola flikket ei pasning fra Anders Trondsen videre til Adegenro. Han fikk ballen tilbake og skjøt hardt oppunder tverrligger.

- Jeg så at keeperen bøyde seg og forventet at jeg skjøt lavt. Da jeg så det, skjøt jeg høyt. Det var et flott mål! smilte Akintola.

Hansen reddet så et godt frispark fra Ylldren Ibrahimaj via tverrligger. Like etterpå scoret Benjamin Källman etter altfor enkelt å ha blitt spilt gjennom mellom midtstopperne.

- Det er rotete. Det er to lag som mer enn noe annet har lyst til å gå framover. Det er jo gøy, men vi ønsker å ha litt mer kontroll enn det det er. Vi spiller oss på en del dumme brudd i 1. omgang og gir Viking muligheten til å score på oss, analyserte Hedenstad.

Igjen hevet RBK seg og var gode i begynnelsen av 2. omgang. Adegbenro hælsparket tidlig til Søderlund, som skjøt svakt fra omtrent straffemerket. Men bare minutter senere ble trekket kopiert: Denne gang traff Søderlund nettmaskene med skuddet etter den fine serveringa fra angrepskollegaen.

Men sånn som i de foregående seriekampene mot Strømsgodset og Bodø/Glimt stokket spillet seg nettopp på stillinga 2-2. Yann-Erik de Lanlay ble sendt på banen for første gang siden kneskaden mot Kristiansund, men han var enda ufarligere enn Erik Botheim og Bjørm Maars Johnsen, som bare kom til et par svake avslutninger.

- Det er frustrerende at vi ikke klarer å male videre. Vi gjør noen bytter fra benken for å prøve å få ny energi, for vi syns det døde litt hen. Men vi klarer ikke helt å få rytme ut av det, syntes Horneland.

- Jeg føler at vi har bra trykk periodevis, men vi klarer liksom ikke helt å skape de store sjansene. Vi har innlegg og halvsjanser. Vi har én OK skuddmulighet. Det er selvfølgelig ikke bra nok, oppsummerte Hedenstad.

I likhet med Tore Reginiussen fikk høyrebacken sitt fjerde gule kort for sesongen og har karantene mot Ranheim.

Kampfakta

Viking2-2Rosenborg
Johnny Furdal 14
Benjamin Källman 43
David Akintola 36
Alexander Søderlund 52

Søndag 24. november 2019 18:00
Eliteserien, SR-Bank arena
13 540 tilskuere og vist på TVNorge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Gustav Valsvik, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Trondsen (Bjørn Maars Johnsen 77) - David Akintola (Erik Botheim 71), Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro (Yann-Erik de Lanlay 71)

Gult kort RBK: Vegar Eggen Hedenstad, Samuel Adegbenro og Tore Reginiussen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Even Hovland og Djordje Denic


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Viking - Rosenborg 2-2» i forumet! Diskutér «Viking - Rosenborg 2-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb