English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg låner landslagsspiss
Skrevet av Thomas Myren, 23. august 2019, 15:52

Bjørn Maars Johnsen ser ut til å sette punktum for den langvarige spissjakta til Rosenborg.

Født: 06.11.91
Fødested: New York, USA
Nasjonalitet: Norge
Høyde/vekt: 195 cm / 81 kg
Posisjon: angrep
Klubb: Alkmaar
Landskamper/mål: 13/5
Tidl. klubber: Broughton, Lyn, Kjelsås, Vålerenga, Tønsberg, Antequera, Atletico Baleares, Louletano, Atletico CP, Litex Lovech, Hearts og ADO Den Haag
Kamper/mål 2019/00: 1/0
Statistikk
Ifølge VG skal RBK fram til neste sommer låne landslagsspilleren gratis av Alkmaar.

Det er likevel en klausul som åpner for at Johnsen kan bryte avtalen allerede i januar dersom det dukker opp interessante tilbud.

Spissen fikk sitt store gjennombrudd i Nederland i 2017/18 med 19 mål på 31 kamper fra start for ADO Den Haag. Alkmaar ble overbevist og betalte 2,3 millioner euro for ham i fjor sommer.

Men etter bare sju seriekamper fra start i debutsesongen har han vært ute i kulda i sommer, mens at Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø fortsatt har spilt fast. Minuttene som innbytter mot Antwerp i europaligakvalifieringa i går kveld er de eneste Johnsen har fått spille.

Han er forventet å ankomme Værnes i kveld og blir trolig presentert i pausen mot Stabæk i morgen.

- Rosenborg er trolig den best drevne klubben i Norge, de er Norges svar på Ajax. De har vunnet ligaen fire år på rad. Og selv om de startet sesongen dårlig, virker det som de har fått skikk på tingene nå. De er i ferd med å komme tilbake der de var. Jeg kunne godt tenke meg å være en del av det, har Johnsen uttalt til TV2.

Bodø/Glimt, Brescia, Genoa, Kayserispor og Djurgården ønsket også norskamerikaneren.

Fordi fristen for etterpåmelding av spillere var allerede tirsdag kveld - samt at han spilte mot Antwerp, kan Rosenborg ikke benytte Johnsen i den avgjørende kampen mot Dinamo Zagreb i kvalifiseringa til Champions League. Det betyr at debuten tidligst blir mot gamleklubben Vålerenga neste helg.

Rosenborg har jaktet alternativ til Alexander Søderlund og Erik Botheim helt siden det i mai ble klart at Nicklas Bendtner er på vei bort.

Tidligere i uka så Ognjen Ozegovic ut til å bli løsninga, men Partizan-spilleren avslo tilbudet fordi han ville ha langt høyere lønn.

RBK har dessuten vist interesse for Pape Gueye i Aalesund, dopingtatte Ibrahima Wadji i Haugesund og Dino Islamovic i Östersund.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg låner landslagsspiss» i forumet! Diskutér «Rosenborg låner landslagsspiss» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb