English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Trond Henriksen, assistenttrener

Trond Henriksen
FAKTA
Fullt navn Trond Børge Henriksen
Kallenavn Rambo, Henriks
Født 28.04.1964
Fødested Trondheim
KARRIERE SOM TRENER
I RBK siden 2018
Kontrakt til 31.12.2021
Tidl. klubber ingen
Meritter Seriemester 2006, 2009, 2010 og 2018, norgesmester 2018 og junior-NM 2005
KARRIERE SOM SPILLER
Posisjon Forsvar
Klubber Nidelv, Rosenborg
Landslag G16-kamper
Meritter Seriemester 1985, 1988, 1990, 1992 og 1993, cupmester 1988, 1990 og 1992


Forsvarsklippen ofret alt i duellene, og ble fort en yndling på Lerkendal. På grunn av dette er Rambo den RBK-spilleren gjennom tidene med flest gule kort: 29.

- Kortene kom som et resultat av at jeg spilte med hjertet og ville gjøre alt i min makt for at Rosenborg skulle vinne, har han fortalt.

Den oppofrende spillestilen til Trond Henriksen ga ham enorm respekt både hos lagkamerater, motstandere og supportere. Kort sagt var sidebacken en av de mest markante spillerne gjennom ti år på Lerkendal. Sjeldent har en Rosenborg-spiller ofret så mye for klubben!

- Ingenting kunne måle seg med å dra på seg Rosenborgtrøya og løpe ut på Lerkendal. Det var en utrolig følelse hver gang, mimrer Henriksen.

Da karrieren var over, gikk Rambo tilbake til jobben som postbud, men han vendte tilbake til Lerkendal som juniortrener. I 2006 ble han forfremmet til tredjetrener i A-stallen, og senere assistenttrener under Knut Tørum, da Per-Mathias Høgmo ble sykmeldt og deretter sa opp jobben.

I 2007 avsluttet han sesongen som midlertidig hovedtrener etter at Tørum hadde sluttet med fem kamper igjen. 2-0-seieren i Valencia ble et naturlig høydepunkt.

Vikariatet ble forlenget med et halvår fordi nyansatte Erik Hamrén ønsket å fullføre sesongen med danske Aalborg før han tok over RBK. Det ble en nedtur for Henriksen, med bare tre seire på åtte seriekamper før Hamrén kom.

Samarbeidet med Hamrén ble til gjengjeld en suksess. Laget hevet seg nesten til medalje allerede samme høst, og deretter ble det to strake seriemesterskapet; det siste med Nils Arne Eggen som vikar i andre halvdel av sesongen.

Det nye kollegiet med Jan Jönsson skulle vise seg å bli begynnelsen på slutten for begge to. Etter to bronsemedaljer ble først Henriksen erstattet av Bård Wiggen før Jönsson også måtte gå.

Henriksen jobbet i stedet som toppspillerutvikler på Lerkendal fram til at han i 2018 igjen ble RBK2-trener. Bare måneder senere var han tilbake på høyeste nivå som assistent til Rini Coolen.

I 2019-20 fungerte han som tredjetrener bak Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland, før han igjen måtte trå til som trenervikar.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb