English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Tåler ikke mange kamper over kort tid
Skrevet av Thomas Myren, 29. april 2012, 12:07

Korsbåndopererte Michael Jamtfall vil i løpet av få uker bestemme seg om han legger opp eller fortsetter Rosenborg-karrieren.


Foto: Thomas Karlsen

Kneskadene til Jamtfall:

Sept. 2007: korsbånd i høyre kne
Juni 2008: menisk i høyre kne
Februar 2009: menisk i høyre kne
April 2009: menisk i høyre kne
Mai 2011: korsbånd i venstre kne
Okt. 2011: korsbånd i venstre kne
- Vi får se hva som skjer: Om det blir noe mer, sier Jamtfall til rbkweb.no.

- Når tar du avgjørelsen?

- Det har jeg ikke helt bestemt meg for ennå, men det er ikke sikkert det tar så veldig lang tid før vi tar en ny evaluering og ser på saken på nytt: Om det er noen vits å fortsette eller ikke.

- Hva vil "ikke lang tid" si?

- Det kan hende at det blir i løpet av mai en gang at vi setter oss ned, diskuterer med dem som har peiling på det - og ikke minst meg sjøl, og tar noen avgjørelser.

- Spørsmålet er om du vil presse deg tilbake til toppnivå?

- Ja, det blir enten eller: Hvis jeg først skal ta risken, så tar jeg den like godt på eliteserienivå som i 2. divisjon. Det er sånn jeg ser på det.

- Er du skeptisk i øyeblikket?

- Ja, dét har jeg vært hele tida angående den biten her. Jeg har hele tida fått beskjed om at jeg ikke kan forvente så mye, og at jeg må kjenne på kneet sjøl.

- Sånn er det bare. Det har likevel gått veldig greit - oppi eget hode har det ikke vært noe problem. Men vi må se på hvordan vi gjør det i forhold til denne biten:

- Enten må jeg gå for det eller så må jeg bare gi meg. Vi tar en avgjørelse sammen - Rosenborg, meg, legene og fysioene.

- Hva skjedde da korsbåndet røyk igjen i fjor høst?

- Det var egentlig flere episoder. Når man har et korsbånd som er laget kunstig, så trenger man ikke å merke så mye til at det ryker. Teorien er at det ble slitt av sakte, men sikkert.

- Så kjente jeg at det begynte å bli litt rart inne i kneet. Vi tok et bilde, og da viste det seg at det var revet av på nytt. Det var litt vanskelig å sette fingeren på akkurat når det skjedde.

- Du var egentlig i rute til å være tilbake i januar?

- Ja, det var dét som var planen. Jeg var egentlig ganske frisk, og var med på mesteparten av fotballtreningene på slutten.

- Hvordan føltes det å bli skadet igjen?

- Det var selvfølgelig bittert, men det var ikke noe man får gjort noe med. Jeg gjorde grundig arbeid i opptreninga, så det hadde ikke noe med dét å gjøre. Jeg testet også styrke, og alle testene så bra ut før det skjedde - vridningene jeg fikk i kneet. Så det går egentlig ikke an å spekulere i det. Det er bare sånn det er.

- Du var ikke for raskt tilbake i vanlig trening?

- Nei, det er tilfeldigheter hele tida. Knærne mine er liksom ikke bra. Det er nok noen svakheter med dem.

- Du var ordentlig på gang før korsbåndet røyk første gang i fjor.

- Ja, det var ikke noen tvil om dét. Men sånn har det vært hver gang jeg har kommet meg inn på laget: Det har gått fem-seks-sju-åtte kamper fra start, og så har jeg fått en smell. Det virker som om kroppen ikke tåler den belastninga det er å spille mange kamper over en kort tidsperiode. Alt tyder på dét.

- Hva tenker du om dét?

- Det er ikke noe å tenke på. Det er umulig å spekulere i sånt. Det er bare sånn det er.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Tåler ikke mange kamper over kort tid» i forumet! Diskutér «- Tåler ikke mange kamper over kort tid» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb