English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Celtic 0-1
Skrevet av Thomas Myren, 29. november 2018, 20:57

Heller ikke det sjette forsøket ga seier mot den skotske nemesisen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hvis du ikke skyter på mål, blir det vanskelig å score
- Valgene var ikke gode nok
Tror Konradsen rekker cupfinalen
Bilder fra Rosenborg - Celtic


- Planen vår var å være veldig kompakte og satse på kontringer. Defensivt var det ganske bra, men hver gang vi fikk ballen på overgangsmuligheter sendte vi den til spillere med feil farge på drakta. Det handler naturligvis om presset fra motstanderen, men også om valgene som vi tok, konstaterte Rini Coolen.

Trass i cupfinale mot Strømsgodset på søndag valgte Rosenborg å stille med tilnærmet toppet lag, der bare Pål André Helland ble hvilt. Yann-Erik de Lanlay fikk i stedet starte. Issam Jebali ble ikke regnet som kampklar trass i friskmeldinga etter den langvarige lårstrekken.

Etter ei jevn og sjansefattig innledning tok skottene mer grep etter halvspilt 1. omgang. RBK var både dyktige og litt heldige som evnet å blokkere en rekke skudd før de kom fram til André Hansen.

Den første ordentlige hjemmesjansen kom etter at de Lanlay hadde kjempet seg fram til innleggsposisjon. Nicklas Bendtner kom imidlertid for seint fram til å putte ballen i mål.

Like før hvilen falt avgjørelsen: Scott Sinclair fikk stå altfor alene på bakerste stolpe og heade et høyt innlegg i mål.

- Vi gjorde det bra i 35 minutter, men så kom plutselig målet bare noen minutter før pause. Det var unødvendig, syns jeg. Jeg må se nærmere på målet, men det er skuffende å gå inn til pause og ligge under 0-1, syntes Coolen.

I 2. omgang spilte Rosenborg langt bedre.

- Det var mer aggressivitet og mer dueller enn i 1. omgang. Vi skapte ikke mange 100 prosent-sjanser, men vi var konkurransedyktige og hadde mulighet til å utligne, kommenterte Coolen.

Men slik som i fire av de fem foregående kampene mot Celtic den siste halvannen sesongen, greide ikke RBK å score. Nærmest kom Samuel Adegbenro, da ei tilsynelatende ufarlig heading sneik seg like utenfor stanga.

- Vi kommer litt mer med i kampen på slutten, men vi er ikke farlige nok på siste tredjedel av banen. Vi har slett ikke nok skudd på mål. Hvis du ikke skyter på mål, blir det vanskelig å score. Det var ikke optimalt å ha ballen så lite, oppsummerte Bendtner overfor rbkweb.no.

Med fem strake tap hittil i gruppe B ser Rosenborg ut til å gjennomføre det dårligste ordinære gruppespillet i europacup gjennom tidene. På de 16 gruppespillene om høsten siden 1995 har RBK aldri tatt færre enn to poeng. Vinteren 1999/00 ble det ett poeng i mellomspillet mot Real Madrid, Bayern München og Dinamo Kiev.

PS! Anders Konradsen måtte gi seg med stivhet i låret før pause, men han blir trolig spilleklar til tittelkampen i norgesmesterskapet.

Kampfakta

ROSENBORG0-1Celtic
Scott Sinclair 42

Torsdag 29. november 2018 18:55
Europaliga, Lerkendal stadion
14 061 tilskuere og vist på TV2 Zebra

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Trondsen (Matthias Vilhjalmsson 66), Anders Konradsen (Djordje Denic 45) - Yann-Erik de Lanlay, Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro (Jonathan Levi 78)

Gult kort RBK: Djordje Denic

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Erlend Reitan, Besim Serbecic og Alexander Søderlund


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Celtic 0-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Celtic 0-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb