English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Start - Rosenborg 0-1
Skrevet av Thomas Myren, 11. november 2018, 19:55

Endelig kan RBK feire seriemesterskapet!


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Har vært et ekstremt tøft år
- Vi er verdige mestere
- Nå er jeg i riktig klubb
Bilder fra Start - Rosenborg


KRISTIANSAND (rbkweb.no): - Det er nesten som at dette gullet smaker bedre. Det har vært et ekstremt tøft år. Det har vært en ordentlig hard påkjenning for oss spillerne. Vi har ikke fått den arbeidsroa vi har hatt de tidligere årene. Vi har fått lagt på oss en del unødvendig trykk og kaos, syntes Pål André Helland.

Fordi Brann tapte 1-3 i Kristiansund hadde RBK uansett blitt seriemester med én serierunde igjen, men spillerne gledet seg over å vinne sin egen kamp.

- Ja, det gjør litt med den spontane gleden. Hvis ikke hadde du trengt fire-fem pils for å komme i gang. Nå er man glad for at man har vunnet kampen og i tillegg seriegull, smilte Helland før gullfesten for fjerde år på rad.

Tore Reginiussen var tilbake etter overtråkket forrige helg og kunne jubilere med sin 200. kamp. RBK kunne derfor med unntak for strekkskadde Issam Jebali stille med toppet lag etter å ha hvilt en del spillere mot Salzburg.

Start yppet seg med en del farlige innlegg fra sin høyreside til å begynne med. Adeleke Akinyemi mislyktes egentlig med ei stupheading, men forsøket traff likevel stolpe ut.

Landsmannen hos gjestene traff enda bedre etter en knapp halvtime: Birger Meling la inn, og Samuel Adegbenro stanget inn seiersmålet fra fem meter.

- Det var et fantastisk fotballmål! Om du ser på hvordan det skjedde, så kom det ikke ut av det blå: Det er et organisert mål og ei fin avslutning. Han er ikke vår beste hodespiller, men det var en fin ball fra venstre og han avsluttet godt, skrøt Rini Coolen.

Ei dårlig Start-klarering havnet etterpå i føttene på Adegbenro, som skjøt himmelhøyt over fra godt hold.

- Jeg syns at vi spiller god fotball i 1. omgang. Vi kommer rundt på kant og til innlegg. Vi får dessverre bare ett mål, vi skulle helst hatt flere, sa Even Hovland.

Etter pause hakket spillet mer, men RBK var igjen nærmest mål. Først skjøt Anders Konradsen rett på Jonas Deumeland. Start-keeperen måtte så strekke seg lengre for å redde et velplassert skudd fra Meling.

Utover 2. omgang havnet André Hansen i en rekke tøffe dueller foran mål, noe som endte med en del stopp i spillet. Heldigvis ga ikke hjemmepresset resultat.

- Vi kontrollerte fortsatt kampen, men på slutten måtte vi stole på midtstopperne og keeperen. De måtte gjøre jobben, og de gjorde det, smilte Coolen.

På grunn av landskampene må vikartreneren og spillerne vente i to uker på pokal og medaljer etter serieavslutninga mot Bodø/Glimt.

Kampfakta

Start0-1ROSENBORG
Samuel Adegbenro 28

Søndag 11. november 2018 18:00
Eliteserien, Sparebanken Sør arena, Kristiansand
5481 tilskuere og vist på TVNorge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen (Arild Østbø 90) - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Trondsen (Marius Lundemo 90), Anders Konradsen - Pål André Helland (Jonathan Levi 78), Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro

Gult kort RBK: Anders Trondsen

Ubenyttet reserve: Erlend Reitan, Besim Serbecic, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Start - Rosenborg 0-1» i forumet! Diskutér «Start - Rosenborg 0-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb