English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Har vært et ekstremt tøft år
Skrevet av Thomas Myren, 11. november 2018, 21:18

Pål André Helland er stolt etter sitt fjerde seriemesterskap på rad.


FORSANGER: Helland ledet allsangen i kjent stil etter kampen.

Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

KRISTIANSAND (rbkweb.no): - Det er nesten som at dette gullet smaker bedre. Det har vært et ekstremt tøft år. Det har vært en ordentlig hard påkjenning for oss spillerne. Vi har ikke fått den arbeidsroa vi har hatt de tidligere årene. Vi har fått lagt på oss en del unødvendig trykk og kaos, syns Helland.

- Når det kulminerer i seriegull er det godt. Er man realist, kan man som Rosenborg-spiller i Norge vinne supercupen, cupen og serien. Nå er vi en kjempeposisjon til å ta alle tre.

- Serien er det aller, aller viktigste. Man skal ikke undergrave prestasjonen, for man må prestere over 30 kamper. Vinner vi neste kamp har vi tatt 66 poeng. Da er det ikke så aller verst.

- Det viser styrke.

- Ja, jeg er så stolt over kompisene mine i garderoben. Det er en fantastisk karakter og evne til å vinne - rett og slett. Det er tross alt det viktigste. Det handler om å vinne. Vi vet at vi har et godt knepp å gå på, og det har vi planer om å få ut neste år.

- Brann tapte, men det var godt å vinne sjøl når serien skulle avjøres?

- Ja, det gjør litt med den spontane gleden. Hvis ikke hadde du trengt fire-fem pils for å komme i gang. Nå er man glad for at man har vunnet kampen og i tillegg seriegull. Det er ingenting å si på. Nå fikk vi i tillegg huket tak i et par halvlitere, så nå begynner stemninga å stige inne i garderoben.

- Hva gjør dere bra i dag?

- Jeg syns vi er stødige. Vi må gi honnør til André og guttene i boksen, for Start kommer til et par innlegg. Bortsett fra to sjanser i førsteomgangen har vi god kontroll på dem.

- Vi spiller ikke noe bra. Vi sliter med å spille gode kamper på kunstgress. Det må vi finne ut av. Dessverre begynner det å bli så mange kunstgresslag vi møter. Men det viktigste er at vi vinner.

- Det er deilig å høre de tilreisende Rosenborg-supporterne i dag, for det var bra lyd. Det føltes litt som om man spilte på hjemmebane sjøl om man spiller på plastikk.

- Å feire med supporterne etterpå var som vanlig artig?

- Ja, det er utrolig artig. Det blir en ekstra piff når vi vinner. Da er de glade og fornøyde. Vi vinner uten å stråle, sånn som det har vært i mange kamper i år.

- Hva skjer i kveld?

- Vi får se hva vi får til i Kristiansand på en søndag. Jeg håper at det ikke bare er prester som styrer byen, sånn at det er mulig å få til noe spennende!

- Etterpå blir det å lade opp til sesongavslutninga med cupfinale som høydepunkt.

- Cupfinale blir helt enormt. Også har vi lyst til å avslutte bedre i Europa enn det vi har gjort. Vi avslutter serien på hjemmebane og har utrolig lyst til å fylle stadion. Det har vært et turbulent år, men nå kan vi feire og nyte øyeblikket med å ta seriegull sammen med hele Rosenborg-familien. Når det i tillegg er på en lørdag er det ingen som trenger å bekymre seg for å komme litt skeiv i gangen på jobb på mandag.

- Det er bare å komme! Jeg oppfordrer alle til å komme. Vi skal hive folk i angrep. Så får vi heller slippe inn noen mål.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Har vært et ekstremt tøft år» i forumet! Diskutér «- Har vært et ekstremt tøft år» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb