English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Erlend Reitan starter mot Odd
Skrevet av Thomas Myren, 3. november 2018, 14:49

Rosenborg forandrer på laget til den mulige gullkampen.

VS.


Vegar Eggen Hedenstad sliter nemlig igjen med sykdom - slik som før forrige hjemmekamp i serien mot Sandefjord.

- Det var en skuffende nyhet i morges. Han er syk, og det er vanskelig foran kampen i morgen. Vi får se hvordan han er i morgen; om han kan være med i troppen, kommenterer Rini Coolen til rbkweb.no.

- Det gir en mulighet for Erlend. Han fortjener sjansen. Han trener godt og gjør det bra. Vi stoler på ham. Det er en fin mulighet for ham til å komme tilbake i startoppstillinga. Så han starter i morgen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Oppsiktsvekkende nok spilte derimot Yann-Erik de Lanlay høyreback under formasjonstreninga i ettermiddag. Han var dessuten foretrukket som vikar på venstreback i 2. omgang mot Lillestrøm - framfor både Reitan og Alex Gersbach.

- Erlend er andrevalg på høyreback. I noen kamper har vi tatt en risiko ved å ta med en ekstra midtbanespiller på benken i stedet for to sidebacker. Vi vet at Yanni kan spille på begge sidebackene, og det er fint. Men vi ønsker å bruke ham mest mulig som ving, forteller Coolen.

- Derfor holder vi oss til planen. Erlend er vi nær startoppstillinga uansett, og nå får han sjansen og muligheten. Og det fortjener ham.

Dersom resten av førsteelleveren under treninga starter i morgen, tar Pål André Helland tilbake plassen som høyreving på bekostning av Jonathan Levi, mens at Anders Trondsen og Samuel Adegbenro begge blir hvilt.

- Vi må være forsiktige med dem. Hvor mange minutter kan vi bruke dem i morgen og i neste uke? Det må vi vurdere. Det viktigste er at begge er friske. Så om nødvendig, kan de starte. Dessverre kan jeg ikke si alt om startoppstillinga i morgen, men de er med i kamptroppen, bekrefter treneren.

Tilsynelatende får i stedet Matthias Vilhjalmsson og Alexander Søderlund spille henholdsvis indreløper og midtspiss. Det betyr i så fall at Nicklas Bendtner blir skjøvet ut som venstreving.

Bendtner ble i går dømt til fengsel ford vold, men dansken føler seg klar til å spille kamp igjen allerede mot Odd.

- Treninga i dag var veldig positiv. De andre spillerne støtter Nicklas som person og som spiller. Alle liker ham, og det gir ham trygghet. Det vises på banen, syns Coolen.

Rosenborg kan sikre seriemesterskapet allerede i morgen dersom Brann avgir poeng mot Strømsgodset senere på kvelden.

- Det er sant. Men for å komme i den situasjonen, må vi vinne sjøl. Så la oss fokusere på vår egen kamp. Vi må utnytte hjemmebanefordelen, spille en god kamp og ta tre poeng, slår Coolen fast.

- Dere trenger to andreomganger som på torsdag?

- Ja, for 2. omgang mot Start var faktisk akseptabel i forhold til hvordan Rosenborg ønsker og skal spille. Vi må spille bedre enn i 1. omgang, men sånt skjer av og til i fotball.

Avspark på Lerkendal er klokka 18. Eurosport Pluss 1 sender kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
André Hansen

Erlend Reitan - Even Hovland - Tore Regiiniussen - Birger Meling

Mike Jensen - Anders Konradsen - Matthias Vilhjalmsson

Pål André Helland - Alexander Søderlund - Nicklas Bendtner


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Erlend Reitan starter mot Odd» i forumet! Diskutér «Erlend Reitan starter mot Odd» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb