English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Bendtner dømt til fengsel for vold
Skrevet av Thomas Myren, 2. november 2018, 18:02

Nicklas Bendtner må sone 50 dager i dansk fengsel om ikke anken fører fram.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Rosenborg-spissen møtte i dag i byretten i København etter krangelen med en taxisjåfør natt til 9. september. Klokka 15.40 kom dommen:

Bendtner fikk 50 dager ubetinget fengsel og må dessuten betale 11 300 danske kroner i erstatning til sjåføren samt saksomkostningene.

- Vi har lagt til grunn at Bendtner tildelte sjåføren et knyttneveslag i ansiktet og et spark da sjåføren var i ferd med å falle til jorden. Retten finner det ikke bevist at sparket traff sjåføren i ansiktet, men at det har truffet ham, fortalte dommer Kirsten Schmidt.

Taxisjåføren ble på sin side frifunnet, etter å ha vært tiltalt for å ha kastet en brusboks etter Bendtner og kjæresten Philine Roepstorff. Krangelen begynte da paret valgte å hoppe ut av bilen og gå fra regninga på 52 danske kroner etter at sjåføren hadde kjørt feil.

Bendtner erkjente i retten at han slo taxisjåføren:

- Jeg går imot ham fordi jeg føler meg truet. Jeg fryktet for hva som kunne skje med meg og min kjæreste. Da vi løftet armene på samme tid, tenkte jeg ikke så mye. Jeg reagerte i selvforsvar. Jeg var overrasket over det, men jeg slo ham i hodet med knyttet hånd.

Derimot nektet RBK-spilleren for å ha sparket etterpå:

- Jeg løfter mitt bein for å komme over ham og se om han er OK. Det er ikke for å sparke ham.

Bendtner hadde erklært seg uskyldig, og det var derfor ingen overraskelse at dommen ble anket på stedet.

- Vi er uenige i forskjellige ting omkring avgjørelsen, særlig det omkring sparket. Omkring slaget kan det objektivt konstateres at Nicklas slår. Vårt syn er at det skjer i nødverge, uttaler advokat Anders Németh, som likevel medgår at klienten kanskje overregerte:

- Når man befinner seg i en mulig nødvergesituasjon, er det et vanskelig og hurtig skjønn man skal foreta. Det kan være forskjellige nyanser der.

Det gjenstår å se når ankesaken kommer opp for retten.
Kilde: B.T.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Bendtner dømt til fengsel for vold» i forumet! Diskutér «Bendtner dømt til fengsel for vold» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb