English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Sarpsborg 3-1
Skrevet av Thomas Myren, 23. september 2018, 21:52

Etter en elendig time snudde RBK mesterlig til seier og doblet dessuten serieledelsen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det er godt å score mål igjen!
Snudde midtbanen og kampen
Bilder fra Rosenborg - Sarpsborg


- Vi viser at vi har en sinnssyk spirit i laget. Etter alt som har skjedd i år, klarer vi å stå samlet. Vi klarer å snu det mot Sarpsborg, som er et bra lag. Det er artig å spille fotball med dette laget, som er så samlet, smilte Alexander Søderlund.

Rosenborg gjorde to forandringer på laget etter tapet for Celtic: Anders Trondsen var tilbake etter å ha hvilt lysken og erstattet navnebror Konraden, som skadet ankelen i Glasgow. Yann-Erik de Lanlay er ennå ikke klar for å starte to kamper på fire dager og ble erstattet av Jonathan Levi.

Birger Meling innledet med å skyte i nettveggen etter fint samspill med Issam Jebali. Etter et knapt kvarter smalt det i motsatt ende: André Hansen maktet ikke å holde fast et hardt skudd fra Kristoffer Zachariassen, og Patrick Mortensen sklei inn returen.

Mortensen fulgte opp med å skyte via foten til Even Hovland og stolpe ut. Et langskudd fra Mike Jensen rett på keeper Aleksander Vasyutin var det nærmeste RBK kom utligning før pause. Ellers var spillet omtrent like dystert som det iskalde regnværet.

- Vi kommer ikke helt i gang. Vi får ikke ting til å stemme. Det er dårlig samhandling. De var veldig opptatte av hvordan vi skulle spille og tar oss ut av kampen, forklarte Søderlund.

I pausen la Rosenborg om til klassisk 4-3-3. Djordje Denic ble erstattet av de Lanlay.

- Først og fremst snudde vi V-en på midtbanen. Vi ba vingene om å stå bredt, sånn at det ble mer rom til indreløperne. Det var derfor vi sendte innpå Yanni, som liker å springe i rom, forklarte Rini Coolen.

Grepet ga likevel ikke umiddelbar effekt. Sarpsborg var best også i innledninga av 2. omgang. Hansen måtte strekke seg langt for å redde et skudd fra Harmeet Singh.

Så ville Rosenborg ha straffe etter at Joachim Thomassen med utstrakt arm stanset ei heading fra Søderlund. Spørsmålet er om arma var i naturlig posisjon på vei ned fra hodeduellen.

Mot Vålerenga forrige søndag utlignet Levi til 1-1 med et skudd som forandret retning, og historien gjentok seg etter 66 minutter: Svensken dro seg innover og skjøt via Thomassen forbi en utspilt keeper.

Søderlund fullførte snuoperasjonen på svært elegant vis etter at Jebali hadde headet et innlegg fra Jensen ned til ham:

- Issam er i posisjon som gjør at jeg kan legge tilbake til ham, og da blir de litt lurt. Jeg får ei bra vending og setter ballen opp i hjørnet, smilte haugalendingen etter sitt første seriemål siden mot Brann i mai.

Han var deretter servitør, da de Lanlay gikk på et ordentlig stormløp fra egen banehalvel. Kraftinnsatsen ble belønnet i det han fra hjørnet av femmeteren løftet ballen over Vasyutin og inn ved lengste stolpe.

Dermed utnyttet Rosenborg at Brann bare spilte 1-1 mot Sandefjord. Forspranget er økt til fire poeng.

- Det er ikke avgjort. Det er sju kamper igjen og masse poeng å spille om. Vi må stå på og vinne nesten alle kampene. Vi har litt tøffere program enn dem, så de kommer til å ta mange poeng. Vi får bare konsentrere oss om oss sjøl, oppfordret Alexander Søderlund.

Kampfakta

ROSENBORG3-1Sarpsborg
Jonathan Levi 66
Alexander Søderlund 74
Yann-Erik de Lanlay 85
Patrick Mortensen 14

Søndag 23. september 2018 20:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
13 668 tilskuere og vist på Eurosport Norge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Djordje Denic (Yann-Erik de Lanlay 46), Mike Jensen, Anders Trondsen (Matthias Vilhjalmsson 84) - Jonathan Levi (Marius Lundemo 76), Alexander Søderlund, Issam Jebali

Gult kort RBK: Djordje Denic

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Besim Serbecic, Alex Gersbach og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Sarpsborg 3-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Sarpsborg 3-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb