English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Snudde midtbanen og kampen
Skrevet av Thomas Myren, 23. september 2018, 22:40

Rini Coolen tok grep da Rosenborg sleit voldsomt mot Sarpsborg.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi måtte gjøre noe annerledes, og det var det vi gjorde, slår treneren fast overfor rbkweb.no.

På stillinga 0-1 ved pause la Rosenborg om til klassisk 4-3-3. Djordje Denic ble erstattet av Yann-Erik de Lanlay.

- Først og fremst snudde vi V-en på midtbanen. Vi ba vingene om å stå bredt, sånn at det ble mer rom til indreløperne. Det var derfor vi sendte innpå Yanni, som liker å springe i rom, forklarer Coolen.

- Samtidig ba jeg spillerne om å være rolige. Det var plan B. Dersom det ikke ble tidlig suksess, hadde vi også plan C. Vi trengte ikke å bruke den. Det var positivt.

- Dere trengte likevel 20 minutter på få 1-1.

- Det var derfor vi skulle være rolige. Du kan begynne å få panikk, men det var ingen grunn til det. Vi måtte stole på hverandre og på at vi kunne komme tilbake.

- Sjøl om du hadde en dårlig 1. omgang og at ikke alle hadde overskudd, så viste vi at vi kunne komme tilbake. Det er et stort kompliment til guttene.

- Hva manglet før pause?

- Vi startet OK, men vi scoret ikke. Det hadde gjort ting enklere. Etter de første ti minuttene datt vi litt ned. Vi fikk mål i mot, og det var et tøft øyeblikk. Det er trolig årsaker til det: Det har vært ei tøff uke for guttene. Vi skal ikke bruke det som unnskyldning, men det er en realitet.

- Det endte godt, og jeg syns vi fortjente seieren. Guttene skal ha skryt for måten de kommer tilbake på - både mentalt og fotballen som vi spiller i 2. omgang.

- Levi utligner med skudd via motstander hver søndag for tida.

- Ja, i Nederland sier vi at hvis man aldri skyter, så scorer man aldri mål. Det er en kvalitet at han tar initiativ, slik som han gjorde også et par ganger før han scoret målet. Det var en fin lettelse for oss å få det målet.

- Så scoret Søderlund sitt første seriemål siden mai.

- Som spiss skal man score mål, og det eneste man kan gjøre, er å arbeide hardt for det og tro på seg sjøl. Vi tror også på ham, og han arbeider hardt for oss. Derfor er vi veldig glade for at han scoret det målet. Det var et fantastisk mål, og det var også til rett tid.

- De Lanlay fikk også et fortjent mål.

- Det var ei veldig fin belønning for ham, som har kjempet hardt for å komme tilbake fra skadene som han har hatt. Jeg er glad for at han scoret - og at vi kan bruke ham.

- Vi bygget ham opp over lang tid, slik at han skulle være klar til kamper som denne. Det var derfor vi startet med ham på torsdag. Vi visste at vi ikke kunne starte med ham i dag, men han kunne komme inn og gjøre noe.

- Brann tapte to poeng.

- Vi hørte det før kampen, og det var fint for oss. Men vi må vinne våre egne kamper, slik som i dag. Det er ikke enkelt.

- Jeg fokuserer ikke så mye på de andre. Vi må spille ordentlige kamper hver uke med mange sjanser. Vinner vi våre kamper, har vi en stor sjanse til å vinne ligaen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Snudde midtbanen og kampen» i forumet! Diskutér «Snudde midtbanen og kampen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb