English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Tromsø 2-1
Skrevet av Thomas Myren, 7. juli 2018, 19:50

Etter nok en seier legger RBK press på Brann.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi er massive når vi kommer
Europacup framfor EM-forberedelser
- Han klarer seg veldig bra
- Det handler om å levere i hver eneste kamp
Bilder fra Rosenborg - Tromsø


- Vi spilte en meget god 1. omgang. Og så fikk vi satt 2-0. Vi kunne kanskje ha gått for 3-0 og 4-0, men alt i alt fikk vi tre poeng. Det var en bra match, sa Erik Botheim til rbkweb.no.

18-åringen startet for første gang i serien - i uvant posisjon som ving. Birger Meling ble indreløper og spilte dermed i sin tredje posisjon på tre kamper. Også Jonathan Levi og Erlend Reitan fikk forlenget sine vikariater.

Årsaken til de nye forandringene var at Jacob Rasmussen ble solgt til Empoli på torsdag, mens at Marius Lundemo ikke var klar til å starte etter nylig å ha kommet tilbake etter idrettsbrokkoperasjon.

Skadelista var fortsatt lang. Pål André Helland (lår), Anders Konradsen (kne), Yann-Erik de Lanlay (lyske) og Matthias Vilhjalmsson (kne) er heldigvis ventet tilbake i løpet av sommeren. Samuel Adegbenro (ankel) er derimot fraværende i tre måneder til.

Botheim kom tidlig i fokus og skulle hatt straffespark, da han ble klippet ned av en sklitaklende keeper Gudmund Kongshavn.

Oslo-gutten forsøkte seg etterpå med et saksespark. I tillegg var Jonathan Levi veldig skyteglad fra høyresida. Særlig to av skuddene ga Tromsø problemer.

Til slutt lyktes Rosenborg: Mike Jensen var irritert etter å ha fått gult kort, men brukte aggressiviteten til å snappe ballen og gå framover. Kapteinen veggspilte med Levi og skjøt i lengste kryss!

Rett etter pause lyktes også Botheim med lekker tunnel på Kongshavn etter at Simen Wangberg hadde beinet ei stikkpasning fra Meling mot eget mål.

- Det er instinkt. Jeg tenker bare å komme meg inn i boksen. Jeg så at ballen kunne havne der, og så fikk jeg satt den mellom beina. En digg scoring! gliste Botheim etter sitt første seriemål.

Rosenborg skapte en del halvsjanser utover kampen og tillot seg samtidig å hvile en del spillere foran de kommende kampene i kvalifiseringa til Champions League. Emil Konradsen Ceide fikk i den forbindelse sin seriedebut.

Fem minutter før slutt skapte Tromsø plutselig ny spenning i kampen, da Runar Espejord ble stående helt alene i feltet og reduserte på stupheading. Heldigvis kom gjestene aldri nær utligning.

- Når vi kommer framover er det stor fart. Vi er massive når vi kommer. Vi er litt uheldige som ikke scorer flere mål tidligere. Jeg syns vi er på riktig vei. Det ser bra ut, syntes Kåre Ingebrigtsen.

Brann møter Bodø/Glimt i morgen. I øyeblikket leder bergenserne serien med bare ett poeng. Nå blir det fire uker pause i serien før neste kamp på Ranheim 4. august.

Kampfakta

ROSENBORG2-1Tromsø
Mike Jensen 34
Erik Botheim 48
Runar Espejord 85

Lørdag 7. juli 2018 18:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
15 384 tilskuere og vist på Eurosport Norge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Tore Reginiussen, Erlend Reitan - Mike Jensen, Anders Trondsen, Birger Meling - Jonathan Levi (Emil Konradsen Ceide 84), Nicklas Bendtner (Alexander Søderlund 46), Erik Botheim (Marius Lundemo 67)

Gult kort RBK: Mike Jensen og Erlend Reitan

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Besim Serbecic, Morten Konradsen og Olaus Skarsem


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Tromsø 2-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Tromsø 2-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb