English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det handler om å levere i hver eneste kamp
Skrevet av Thomas Myren, 8. juli 2018, 20:54

Valur - Rosenborg er den første av hele åtte kamper på veien til nytt gruppespill i Europa.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Knattspyrnufélagið Valur

Stiftet: 11.05.1911
Hjemby: Reykjavik, Island
Hjemmebane: Origo völlurinn
Kapasitet: 1524
Meritter: 21 serie- og 11 cupmesterskap
Europacup: statistikk
2017: seriegull
valur.is
- Nå kommer ekstremt viktige kamper. Det er et av årets største mål. Nå handler det om å levere i hver eneste kamp. Du har ikke råd til feilskjær i kvaliken, slår Tore Reginiussen fast overfor rbkweb.no.

Rosenborg er heldigvis tilbake på vinnersporet nå som man innleder kvalifiseringa til Champions League med den tredje turen til Island på sju år.

- Vi har spilt på oss selvtillit og tro. Vi ser at spillere er i bra form og leverer gode prestasjoner. Det gir en trygghet. Vi vet at det blir beintøft, men med dyktighet og litt flyt er alt mulig, mener midtstopperen.

I fjor måtte Rosenborg slite seg gjennom ekstraomganger for å slå ut Dundalk, som tok ledelsen i returkampen på Lerkendal. Irene var tunge å bryte ned og bare et tverrliggertreff unna sensasjon. De utnyttet sin solide rutine fra europaligagruppespillet året før.

Valur har derimot bare seks kamper i e-cup på ti år. Det er derfor berettiget håp om mindre vansker med å passere første hinder denne gang.

- Erfaring er alltid godt å ha med seg i Europa. Samtidig vet vi hva får med islandsk fotball: Det er tøffe dueller og folk som gir alt. De springer til det er tomt. Det blir garantert to tøffe kamper. Men er vi opp mot vårt beste, har vi en veldig god mulighet, tror Reginiussen.

- At Brøndby slo Valur 10-1 for to år siden bekrefter det.

- Ja, da. Vi skal prøve å konsentrere oss om å vinne. Så får vi se. Resultatet er ikke det viktigste. Det viktigste er å komme seg videre. Leverer vi opp mot vårt beste, er det absolutt overkommelig, men jeg tror ikke vi skal ta lett på det.

- I kampene framover blir det viktig å unngå baklengsmål i sluttminuttene slik som mot Tromsø.

- Ja, det er klart at det er litt unødvendig å gi dem muligheten på tampen. Det blir kaotisk. De pumper opp folk når de ser at de har en sjans for å få med seg noe. Det er klart at vi gjerne skulle ha unngått det.

- I Europa vet vi at alle mål kan bli avgjørende. Det handler om å fullføre kampene. Vi har fått noen sånne rett i fjeset på slutten. Det skal vi prøve å unngå.

- Hva er den store forskjellen på Rosenborg nå og for én måned siden, da dere møtte Tromsø sist?

- Jeg syns vi var mye bedre i presset. Vi fikk stresset dem fra første sekund. Vi fikk dem til å gjøre feil. Vi så at de ble usikre. De fikk ikke spilt på seg selvtillit, sånn som de gjorde i Tromsø.

- Vi traff bra på balansen i presset; når vi skulle stå høyt og når vi skulle senke oss og ligge tette og kompakte.

- Jeg syns vi gjør veldig mye bra i store deler av kampen. Særlig i 1. omgang er vi solide og slipper til lite. Vi fortsetter egentlig med det som vi har gjort de siste ukene. Jeg syns det var en bra prestasjon å klare tre poeng mot Tromsø, som er et formlag. De har vært solide og levert veldig mange bra resultater i det siste.

- Et av flere taktiske grep de tre siste kampene har vært at du og Hovland har byttet side i midtforsvaret. Hvordan har det fungert?

- Det har funket bra. I hvert fall i midt hode er det veldig små forskjeller på å spille til venstre eller høyre. Det er små detaljer. For min del har jeg spilt 50/50 venstre og høyre i karrieren. Det er greit bytte litt av og til.

- I fjor mistet du halve kvalifiseringa på grunn av lårskade. I år vil du være med hele veien?

- Nå er det bare å banke i bordet og holde seg frisk. Vi skal ikke ha så veldig mange flere på skadelista. Det har blitt tynnet litt ut. Selv om vi ser at vi har en bra tropp - folk som ikke har spilt så mye, leverer strålende - så tror jeg at vi må holde oss friske vi som er friske.

PS! Ved avansement venter vinneren av Alashkert - Celtic i 2. runde. Ved tap blir det derimot europaligakvalifisering mot St. Coloma fra Andorra.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det handler om å levere i hver eneste kamp» i forumet! Diskutér «- Det handler om å levere i hver eneste kamp» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb