English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Adventspremiere for jubileumsfilmen
Skrevet av Thomas Myren, 22. november 2017, 07:06

100-årsjubileet blir rundet av med den nye dokumentarfilmen «Rosenborg - mer enn et fotballag» om to uker.


Foto: Thomas Myren

Forsmak på jubileumsfilmen (13.07.17)
Jubileumsfilmen tar form (29.12.16)

- Jeg tror at for folk flest er det en del nye ting. Det er historier fra spillerne, og i en film får du et sterkere inntrykk av gamletida enn i ei bok, hevder regissør Emil Tanem overfor rbkweb.no.

TV-utgaven av filmen blir sendt på Max torsdag 7. desember klokka 19 - altså rett før sesongavslutninga mot Vardar i Skopje. En utvidet versjon har premiere på Prinsen kino i Trondheim tirsdag 12. desember klokka 18.30.

- Hvordan blir det å vise fram filmen for publikum?

- For å være helt ærlig, så er jeg rånervøs! Du aner ikke hvordan de tar det. Folk ser filmen på en annen måte enn jeg som har laget den. Men historien er der, konstaterer Tanem.

- Alle filmskapere går gjennom en prosess på slutten der man bare ser feil. Du vil rette på alt for å få det så bra som mulig. Derfor skal man ideelt sett ha en liten ferie før man gir ut filmen, slik at man begynner å se det som er bra igjen. Jeg får ikke den ferien, så jeg får bare stille om.Filmen kommer også i salg på Blu-ray sammen med ei ny Rosenborg-bok skrevet av tidligere RBKweb-journalist Marius Dahl.

- Marius er et levende leksikon. Jeg trodde sjøl at jeg husket mye, men jeg blir fullstendig knust! Han sitter og forteller resultater og målscorere i enkeltkamper fra tidlig 90-tall. Han har satt seg ned og funnet 100 ting som Kåre (Ingebrigtsen) ikke vet om Rosenborg, smiler Tanem.

- Hva er den røde tråden i filmen?

- Filmen handler om kameratskap. Klubben er tuftet på kameratskap. Allerede i medlemsblad fra 1929 står det at klubben bygges på kameratskap. At de har greid å ta med det inn i dag, er unikt. Det er det Rosenborg står for. Det er ikke mye kameratskap i Brann eller Molde!

- Det blir med en del filmklipp som nesten ingen har sett før?

- For eksempel klippene fra kampen mot Liverpool i 1975 er på Super 8, og de har ligget på et loft fram til i fjor. Det er det garantert ingen som har sett før!

- Jeg tror dette var den siste sjansen for å finne nye ting. Herfra begynner ting å forvitre. Det er vanlig at arkiv forsvinner. Viasat forteller at de har rotet bort alle kampene bortsett fra tre! Det er 72 kamper i Champions League, men de sitter igjen med bare tre - sjøl om det er bare ti år siden den siste. Det sier litt. Derfor er det greit å få samlet høydepunkter, syns Emil Tanem.

Ikke overraskende har 2017 vært et flott år for alle historieinteresserte Rosenborg-supportere. Jubileumsboka kom like før stiftelsesdagen 19. mai, mens dokumentarfilmen «Et eventyr i svart og hvitt» - med klubbhistorien sett gjennom øynene til Erling Næss - ble gitt ut i oktober.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Adventspremiere for jubileumsfilmen» i forumet! Diskutér «Adventspremiere for jubileumsfilmen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb