English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Bilde tå'n Ivers
Skrevet av Thomas Karlsen og Thomas Myren, 5. mai 2017, 17:40

Omslaget fikk stor oppmerksomhet da jubileumsboka til Rosenborg ble gitt ut i dag.- Hamréns korte opphold i klubben var avgjørende (15.02.17)
Lager ny jubileumsbok (22.01.16)

- Bildet har jeg sett i lang tid. Jeg har til og med skrevet artikkel om bildet; jeg laget en sak for to år siden i Ukeadressa. Reportasjen ble kalt "Selve bildet tå'n Ivers", for dette er virkelig bildet tå'n Ivers, forteller Geir Svardal.

Adresseavisen-journalisten er forfatteren av "100 år med RBK". Fotografen, som med fargefilm knipset Odd Iversen stange inn 5-0 - hans andre av tre mål - i 7-1-seieren over Brann i 1968, er klubbveteranen Trygve Hernæs, som nå er leder av veteranlauget.

- Det er synd man ikke fikk med de to Brann-stopperne som sto til venstre. For den ene hadde sånt hakeslepp at han nesten mistet haka! Det kan du se på utgaven som henger på veggen, smiler Hernæs.

- Jeg hadde to pressefotografer på hver side. Monrad Kjellby fra Adresseavisen der og Reidar Rønne, som fotograferte for VG, der. Så ser jeg at innlegget kommer fra Harald Sunde. Jeg lukter lunta, tar min lille Leica M2 med vidvinkelobjektiv og Koda1color 64 i apparatet, og tar ett bilde. Det ble det der.Svardal mener at bildet beskriver Odd Iversen på en svært god måte:

- Se hvor høyt han er - han er attpåtil på vei ned, på vei inn for landing! Man kan bare gjette hvor høyt han har vært - sikkert over tittelen!

- Bildet ble valgt som forsidebilde også fordi det er ikonisk. Det har 60-tallsfargene. Det er noe "Life Magazine" over det, om man husker det. Det er ikke en reklame på draktene. Det er et vakkert bilde på alle måter. Jeg syns det kler boka. Jeg syns det er en flott front på en 100-årsberetning om en fin klubb.

I morgen signerer forfatteren boka sammen med gamle og nye Rosenborg-spillere hos Norli bokhandel i Nordre gate fra klokka 14. En halvtime senere åpner historisk fotoutstilling i Thomas Angells gate.

Og allerede i kveld klokka 19 sender NRK direkte fra Kjernen-arrangementet "100 år med Rosenborg på 100 minutter" på E.C. Dahls:


annonse:
Snikles og kjøp «100 år med RBK»


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Bilde tå'n Ivers» i forumet! Diskutér «Bilde tå'n Ivers» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb