English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Jubileumsfilmen tar form
Skrevet av Thomas Myren, 29. desember 2016, 15:21

Rosenborg blir hyllet med ny dokumentarfilm i anledning 100-årsjubileet.


Foto: Puzzlefilm

Arbeider med jubileumsfilm (22.01.15)

- Vi har intervjuet 39 personer og har 75 timer opptak med spillere og trenere. Vi har også intervjuet folk litt på sida, sånn som Arve Tellefsen og Drillo. Engasjementet har vært stort. De sitter ikke og ser på klokka og lurer på når de kan gå. De har så mye å fortelle! smiler regissør Emil Tanem til rbkweb.no.

Filmen med arbeidstittelen «Rosenborg - mer enn et fotballag» skal ta for seg hele klubbhistorien fra 1917 til 2017.

- Vi får personlige fortellinger fra hendelsene som vi kjenner fra før, slik som cupfinalen i 1960 og seriefinalen i 1985. Jeg skal ikke nevne navn, men det er spillere med litt dårlig hukommelse som har sittet hjemme dagene i forveien og sett gamle kamper og lest seg opp for å få fakta riktig. Det syns jeg er bra, jeg er ikke vant til sånt, skryter Tanem.

I tillegg til nye intervjuer blir det mye arkivmateriale - også klipp som aldri tidligere har blitt vist.

- Vi har fått spillernes egne opptak fra e-cupturer. Vi har også funnet private "Super 8"-opptak fra 70-tallet, som er filmet fra tribunen. Kostnaden for en slik liten tre minutters filmrull med framkalling tilsvarer tusenvis av kroner i dag. Filmene kommer fra forløperen til Kjernen - den gamle supporterklubben, forteller Tanem og påpeker:

- Det er fra ei tid der Rosenborg ikke har tilskuere - det er 2-3000 på tribunene. Det er ikke noen TV-sendinger fra Lerkendal på den tida.

- Vi har leitet i NRK-arkivet og alle mulige andre arkiver hos radio, lokal-TV og aviser. Vi er fortsatt på jakt etter nye klipp. Så om det er noen som sitter på noe spennende, må de gjerne melde seg. Nå er tida å komme med det!

Produksjonsselskapet Puzzlefilm planlegger kinopremiere i september eller oktober 2017. Senere vil det også bli TV-visning på NRK.

- Vi har nok til å lage tre-fire gode timer med film, men jeg tror vi snakker om rundt 90 minutter, kommenterer Emil Tanem.

- Vi skal lage noen dramatiseringer utover våren og sommeren, og da kan det hende vi trenger statister, legger han til.

PS! Allerede i vinter vil Max vise TV-serien «Ingen banker RBK».


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Jubileumsfilmen tar form» i forumet! Diskutér «Jubileumsfilmen tar form» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb