English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Sandefjord 5-1
Skrevet av Thomas Myren, 8. juli 2017, 17:25

RBK fortsetter å være solide på hjemmebane.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Prestasjonen er knallgod
- Blir en veldig pen scoring
- Vi spiller god fotball
Ny karantene for Meling
Bilder fra Rosenborg - Sandefjord


- Det var overbevisende. Det var godt å slå tilbake etter en litt halvdårlig kamp sist. Spillet fløt skikkelig, og vi scoret noen skikkelig fine mål. Vi koset oss der ute. Det var en fin opplevelse - og fint å få den nå, smiler Tore Reginiussen til rbkweb.no.

Det er mer eller mindre bestemt at Johan Lædre Bjørdal blir foretrukket i kvalifiseringskampen i Dundalk på onsdag, og derfor fikk ikke Birger Meling tilbake plassen på laget etter karantene i to kamper. Venstrebacken kom imidlertid inn som indreløper i sluttminuttene og pådro seg sitt tredje gule kort og ny suspensjon.

I de fremre rekkene var det derimot mange utskiftninger etter 3-3-kampen i Kristiansund: Mike Jensen, Pål André Helland og Nicklas Bendtner var alle tilbake fra start. Marius Lundemo, Elba Rashani og Milan Jevtovic måtte vike plass. Matthias Vilhjalmsson ble skjøvet ned som indreløper, mens Fredrik Midtsjø ble plassert som venstreving. Også det generalprøve før kampen i Irland?

Etter en ganske sjansefattig innledning, der faktisk Sandefjord skaffet seg overraskende mange dødballer slo RBK tilbake etter halvspilt 1. omgang og scoret fire mål på et kvarter:

Helland og Vilhjalmsson kopierte nærmest 1-0-målet i forrige hjemmekamp mot Sogndal, da islendingen igjen kom omtrent på straffemerket og sklei i mål innlegget fra høyre.

Victor Demba Bindia handset så i en duell med Reginiussen. Bendtner trillet trygt inn det første straffesparket i serien i år. Jørgen Skjelvik regisserte 3-0, da han slo ei langpasning fra egen banehalvdel. Jensen lot ballen sprette noen ganger i 16-meteren før han pirket den mellom beina på keeper Ingvar Jonsson.

Så dro Jensen med seg ballen framover. Kapteinen siktet på Helland, som utenfor femmeteren lot pasninga gå forbi seg. Vegar Eggen Hedenstad kom bakfra og fikk enkel oppgave med å score på en utspilt keeper.

- Pål må tro at jeg har bursdag i dag! Det er en utrolig bra kontring: Mike fører ballen lenge og slipper den til Pål, som hopper over. Det er bare å takke og bukke! smilte Hedenstad etter sitt første Rosenborg-mål.

Rosenborg fortsatte å skape sjanser i 2. omgang, men det var lengre både mellom de helt store mulighetene og målene. To innbyttere var nær å øke ledelsen, da Yann-Erik de Lanlay spilte gjennom Jevtovic, som mislyktes med forsøket på lobb fra 16-meterstreken.

5-0 ble et stilig mål: Midtsjø vippet ballen over en motspiller og til Hedenstad, som fra kortlinja på 16-meteren sendte ballen i lengste kryss.

- Det er et slags veggspill med "Midtsj", som kipper ballen over. Det er en bevisst handling å få ballen bakover. Den ender opp i lengste kryss og blir en veldig pen scoring, men den kunne like gjerne gått til Yanni som sto der, innrømmet høyrebacken.

I sluttminuttene yppet Sandefjord seg litt igjen. Flamur Kastrati skjøt like utenfor fra godt hold, før han etterpå stanget et flott volleyinnlegg videre i mål.

- Vi har god struktur defensivt og slipper til lite. Når vi har det, har vi også god struktur offensivt. Da angriper vi sånn som vi skal angripe, slik som vi ser på førstemålet. Vi er fire-fem stykker i boksen, og da er det vanskelig å plukke ut folk. Vi får store målsjanser, oppsummerte Kåre Ingebrigtsen.

Kampfakta

ROSENBORG5-1Sandefjord
Matthias Vilhjalmsson 23
Nicklas Bendtner str. 32
Mike Jensen 34
Vegar Hedenstad 38, 76
Flamur Kastrati 85

Lørdag 8. juli 2017 15:30
Eliteserien, Lerkendal stadion
16 571 tilskuere og vist på Max

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Johan Lædre Bjørdal, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik - Mike Jensen (Milan Jevtovic 60), Anders Konradsen, Matthias Viljalmsson (Birger Meling 78) - Pål André Helland (Yann-Erik de Lanlay 68), Nicklas Bendtner, Fredrik Midtsjø

Gult kort RBK: Birger Meling

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Alex Gersbach, Marius Lundemo og Elba Rashani


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Sandefjord 5-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Sandefjord 5-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb