English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi glemmer aldri utgangspunktet
Skrevet av Thomas Myren, 19. mai 2017, 18:04

Nils Arne Eggen trakk paralleller helt fra 1917 til 2017 da jubileet ble markert på Rosenborg i ettermiddag.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det var tolv guttunger som startet klubben. De ville bare være tolv fordi de stiftet klubben for å spille fotball først og fremst. Da kunne de ikke ha så mange innbyttere, blunket trenerlegenden i sin tale på plassen nedenfor Rosenborgbanen.

- Røttene er her. Å spille fotball har vi fortsatt med i Rosenborg, nå i 100 år. Vi har blitt en bedrift i underholdningsbransjen, som omsetter for mange millioner. Men vi glemmer aldri utgangspunktet; et fotballag.

- Først erobret vi Trondheim. Det var ikke gitt med Freidig, Kvik og Brage. Det gjorde vi ved å vinne cupfinalen i 1960. Det forløste noe at et trøndersk lag vant noe igjen.


ROSENBORGBANEN: Fantes ikke i sin nåværende form da Sportsklubben Odd ble stiftet i 1917. Ble senere etablert av kommunen gjennom nødsarbeid.
Foto: Thomas Myren

- Så var det kampen om trønderriket, der vi hadde gode motstandere på Innherred i både Steinkjer og Nessegutten. Den kampen vant vi òg. Så vi overtok trønderriket. Den perioden likner ganske godt på da vi inntok Europa på 90-tallet.

- Vi kom heller ikke dit med en gang.Men vi kom dit, og dermed ble vi Norges lag. For i Champions League representerte vi ikke bare Rosenborg, Trondheim og Trøndelag, men hele Norge. Det er vi stolte over.

- Vi er både glade og litt rørte når vi står her, på plassen der vi ble stiftet. Vi skal ikke glemme det. Vi skal ta med oss det verdifulle i å være folkelige, ha begge føttene plantet på jorda og være ydmyke i forhold til prestasjonen - for den må nemlig gjentas. Og det skal Kåre, Erik og gjengen gjøre allerede i år!

Les om hvordan eventyret begynte: I 1917 på Rosenborg


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi glemmer aldri utgangspunktet» i forumet! Diskutér «- Vi glemmer aldri utgangspunktet» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb