English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Helt fantastiske tidsbilder og sportsbilder
Skrevet av Thomas Myren, 28. april 2017, 17:44

Neste lørdag åpner utendørs utstilling med historiske Rosenborg-bilder i Midtbyen.


LENGSEL ETTER GULL: Trond Sollied avgjorde seriefinalen mot Lillestrøm i 1985.

Foto: Adresseavisen

- Jeg og Kjell Olsen, som er bilderedaktører, har rett og slett dukket ned i arkivet til Adresseavisen fra 1960 og begynt litt på nytt. Det er mange bilder som folk kjenner, men "gullet" er at det er konvolutt etter konvolutt med alle bildene som ble tatt på kampene, smiler Adresseavisen-fotograf Kim Nygård til rbkweb.no.

Fotballklubben og avisa feirer henholdsvis 100 og 250 år, og samarbeider om utstillinga som åpner 6. mai klokka 13 og som blir stående i to måneder i den nye gågata i Thomas Angells gate mellom Nordre og Søndre gate.

- Det er helt fantastiske tidsbilder og sportsbilder. Vi har plukket ut 30 som vi mener er de beste bildene som viser Rosenborg sin historie, forteller Nygård.

- Det blir altså bilder fra 1960 fram til i dag?

- Vi viser også noen gamle bilder som Tor Kleveland har funnet. Det er en fantastisk jobb han har gjort ved å ta vare på noen av de tidlige bildene fra før 1960.

- Hva har dere fokusert på når dere har plukket ut bildene?

- Det er klart at noen av de store øyeblikkene er med, slik som Trond Sollied sin heading i 85. Men så er det også tidsbilder: Hvordan var supporterne i 1964? De sto med roperter!

- Dere tenkte på samme vis da dere plukket ut bilder til boka «100 år med RBK»?

- Ja, det er en blanding av actionbilder og litt sånn "bakom scenen", som viser livet i Rosenborg.

- Det har vært spennende arbeid?

- Helt utrolig artig! Det er negativer i konvoluttene, og når du sitter ved lysbordet finner du gull etter gull. Du blir helt manisk til slutt: "Jeg må se én konvolutt til!" Også er det på tusenvis! Det har vært en utrolig opplevelse.

- Det er ganske unikt at ei avis har fulgt en klubb i så lang tid. Det er ikke i nærheten av det samme i Oslo for eksempel. Det er like interessant som tidsbilde som et sportsarkiv, slår Kim Nygård fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Helt fantastiske tidsbilder og sportsbilder» i forumet! Diskutér «- Helt fantastiske tidsbilder og sportsbilder» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb