English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Den første gulltreneren er død
Skrevet av Thomas Myren, 14. september 2015, 16:15

Knut Næss, som ledet Rosenborg til de tre første mesterskapene, er gått bort.


SUKSESSPAR: Knut Næss sammen med oppmann Richard Darell.

Foto: Tor Kleveland

Han døde fredag 11. september ved Moholt sykehjem etter lengre tids sykdom, 88 år gammel.

Næss var trener i 1958-60 og 1964-68, og bidro dermed sterkt til at Rosenborg rykket opp på øverste nivå for første gang og deretter vant sine to første norgesmesterskap og det første seriemesterskapet. Spesielt minnerik var naturligvis cupfinalen i 1960, da RBK var med som aller første lag nord for Dovre.

- Freidig hadde blitt seriemester i 48, men det er noe ekstra med cupen. Det var utrolig stas. Vi hadde heller aldri spilt på Ullevaal før cupfinalen, har Kåre Rønnes fortalt.

- Jeg husker spillermøtet med trenerne. Knut Næss hadde hovedansvaret med Olav Wang som assistent, og de var uenige om taktikken. Vi guttene sa bare at "vi spiller spillet vårt", men de ville gjøre noe ekstra ut av det og tok fram taktikktavle. Men så var de helt uenige!Næss hadde fram til sommeren 1960 vært spillende trener samt kaptein. Han ble tvunget til å legge opp etter en hodeskade i treningskamp i Mo i Rana. Han spilte over 200 seniorkamper etter å ha blitt innmeldt i Rosenborg allerede som tiåring i 1937.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Den første gulltreneren er død» i forumet! Diskutér «Den første gulltreneren er død» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb