English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Dario Zahora

Dario Zahora
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Dario Zahora
Født 21.03.1982
Fødested Vukovar, Kroatia
Høyde / vekt 178 cm / 80 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 29
Andre klubber HASK, Croatia Sesvete, Dinamo Zagreb, Koper, Slaven Belupo, Domzale, Interblock
I RBK perioden 2009-2010
Overgangssum 2 600 000 kr
Landslag U21-kamper


Zahora var et kjempetalent og fast på U21-landslaget til Kroatia sammen med blant andre Dinamo-lagkameraten Eduardo da Silva. For klubblaget scoret han flotte 47 mål på 86 seriekamper i perioden 2001-05.

Deretter begynte nedturen. Nyhetsbyrå over hele verden fanget opp at han ved to anledninger ble banket opp av egne supportere, og han havnet også i sladrepressen. Det utenomsportslige gikk utover formen, og han ble vraket. Zahora spilte bare fem kamper for Dinamo i 05/06 før han høsten 2006 ble leid ut til Koper og deretter til Slaven Belupo våren 2007.

Utlånsvirksomheten vedvarte. I 2007/08 ble han toppscorer og seriemester med Domzale i Slovenia, før han på den påfølgende sommeren byttet til konkurrenten Interblock.

- Det skjedde mye rundt klubben og meg, og jeg bestemte meg for å finne ro en annen plass, der jeg kunne nyte det å spille. De siste seks månedene har jeg scoret 14 mål og året før scoret jeg 22 mål for Domzale. Det var ny start for meg etter seks sesonger i Kroatia, slo Zahora fast.

RBK-overgangen ble klar dagen før seriestart i 2009. Dinamo Zagbreb fikk 300 000 euro for spissen, som hadde fire måneder igjen av kontrakten.

- Han er framfor alt en god avslutter. Som du ser i statistikken, har han gjort mange mål for de klubbene han har spilt i. Det er noe vi bevisst har vært på jakt etter, skrøt Erik Hamrén.

Ringrevene Steffen Iversen og Rade Prica ble likevel for tøffe konkurrenter. Zahora fikk ingen seriekamper fra start, og bare 34 minutter total spilletid fordelt på fem innhopp. I cupen fikk han starte mot Gjøvik, Levanger og Strindheim, og kvitterte med et mål i hver av de tre kampene. I europaligaen ble det ei scoring på tre opptredener mot NSI Runavik og Qarabag.

Allerede før sesongen var helt ferdig bestemte Rosenborg seg for å forsøke å finne ny klubb til spissen. Han ble derfor sendt hjem til Kroatia på utvidet juleferie. I januar vendte han tilbake til Trondheim, stadig med Rosenborg som arbeidsgiver. Formen hans var da så dårlig at han ikke fikk være med på treningsleirene i Marbella og La Manga. I stedet trente han en periode med Ranheim. Han var deretter med på noen få fellestreninger med RBK før partene ble enige om å bryte kontrakten, som egentlig var ut 2011.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb