English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Jonas Svensson

Jonas Svensson
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Jonas Svensson
Kallenavn Svens
Født 06.03.1993
Fødested Levanger
Høyde / vekt 170 cm / 70 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar og midtbane
Draktnummer 2
Andre klubber Verdal, Levanger, Alkmaar
I RBK perioden 2011-2016
Overgangssum fra egen stall
Landslag A-, OL (U23)-, U21-, G19-, G18-, G17-, G16- og G15-kamper


Erik Hamrén lot verdalingen være med som reserve mot Brann og Aalesund våren 2010 og deretter debutere mot Stjørdals-Blink i NM. Nils Arne Eggen fant derimot ikke plass til Svensson i noen kamptropper.

Med Jan Jönsson som ny trener kom nye muligheter med treningsleir på La Manga og spill i flere treningskamper. Etter seriedebut mot Lillestrøm og en rekke god innhopp kom første cup- og seriekamp fra start mot henholdsvis gamleklubben Verdal og Haugesund. Alt i løpet av noen få våruker.

- Det er egentlig fantastisk. Han er ikke fast i A-stallen, men han viser en ro med ballen og våger å holde i den - sjøl om han noen ganger holder litt for lenge i den. Men det kommer seg, sa Jönsson.

Jonas Svensson beit seg fast i startoppstillinga, og sto fram med god innsats i en tidvis tung sesong. Belønninga kom i form utnevnelse til årets spiller.

2012 var lenge preget av kontraktsforhandlinger, og i juli ble partene enige om forlengelse på to år. Svensson fikk Mikkel Diskerud som ny makker sentralt på midtbanen i 4-4-2-formasjonen da Markus Henriksen ble solgt.

Som ny trener Per Joar Hansen la om til 4-3-3, og Svensson blomstret som indreløper igjen. Men våren 2014 ødela Cristian Gamboa kneet, og verdalingen ble høyreback - først midlertidig og så permanent da VM-spilleren ble solgt.

Etter langvarige forhandlinger ble kontrakten forlenget ut 2018, men som landslagsspiller vekket han interesse utenlands. Etter å ha avvist tilbud fra Trabzonspor i august 2016, ble Svensson i januar til slutt solgt til Alkmaar.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb